Medvedev: Ultima sansa de a evita prelungirea razboiului in Siria

Duminica, 25 Martie 2012, ora 23:19
2886 citiri
Medvedev: Ultima sansa de a evita prelungirea razboiului in Siria
Foto: Russia Today

Presedintele rus Dmitri Medvedev a estimat ca misiunea lui Kofi Annan este "poate ultima sansa" de a evita "un razboi civil prelungit in Siria", dand asigurari ca Rusia va acorda tot ajutorul posibil.

"Poate ca aceasta este pentru Siria ultima sansa de a evita prelungirea unui sangeros razboi civil", a declarat Dmitri Medvedev la intalnirea cu emisarul special al ONU si al Ligii arabe pentru Siria, aflat in vizita la Moscova, relateaza duminica agentiile ruse de presa.

"Vom acorda tot ajutorul posibil", a adaugat liderul de la Kremlin.

Dmitri Medvedev si-a exprimat speranta ca activitatea lui Annan in Siria se va incheia cu un rezultat pozitiv si a apreciat eforturile acestuia de mediere in reglementarea conflictului.

"Contam pe faptul ca, la fel ca intotdeauna, vom putea sa ne bazam pe bunele sfaturi ale Rusiei", a declarat, la randul sau, Kofi Annan, citat de Itar-Tass.

"Cu ajutorul meu si al unor insemnati mediatori, vom putea depune eforturile necesare pentru a incheia acest conflict dificil si sangeros, pentru a asigura accesul ajutorului umanitar la cei care sunt in nevoie, astfel incat in aceasta regiune sa domneasca pacea", a mai spus Kofi Annan la intalnirea cu Medvedev, care a avut loc pe aeroportul guvernamental Vnukovo-2 din Moscova.

Aliata a Siriei din perioada sovietica si furnizoare de armament pentru aceasta tara, Rusia a cerut Damascului la 19 martie sa accepte 'imediat' solicitarea Crucii Rosii Internationale privind un armistitiu pe timp de zi.

Cateva zile mai devreme, Moscova l-a criticat pe presedintele Bashar al-Assad in legatura cu 'marile ramaneri in urma' in aplicarea reformelor si a avertizat Damascul in privinta riscului escaladarii crizei daca regimul nu tine cont de sfaturile Rusiei.

Unii experti rusi considera ca Moscova incearca sa aplaneze divergentele cu partenerii sai in problema siriana, dar atrag atentia ca interesele Rusiei in Siria sunt prea importante pentru a renunta definitiv la Bashar al-Assad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Medvedev Annan razboi Siria, #razboi civil Siria Medvedev , #presedinte Rusia