Merkel: Europa fara euro este de neconceput

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 12:50
953 citiri
Merkel: Europa fara euro este de neconceput

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, in cadrul intalnirii anuale pe care a avut-o, marti, cu presedintele rus Dimitri Medvedev, ca "Europa fara euro este de neconceput".

De altfel, aceasta s-a declarat sceptica in ceea ce priveste un rezultat spectaculos privind gasirea unor solutii pentru criza greceasca in cadrul summitului UE, ce va avea loc joi.

"Cred ca ne confruntam cu o misiune istorica. Ne confruntam cu misiunea istorica de a salva euro", a spus ea, citata de Euronews.

"Euro este bun pentru noi toti, euro este parte a succesului economic al Germaniei. Europa fara euro este de neconceput si trebuie facute eforturi pentru a rezolva problemele de la radacina", a continuat cancelarul.

Angela Merkel si Dmitri Medvedev s-au intalnit la Hannover, intr-un moment in care Germania este in cautarea de noi surse de energie pentru a inlocui energia nucleara.

La randul sau, in cadrul intalnirii, presedintele Medvedev a vorbit despre conflictul din Libia, declarand ca "un compromis intre rebeli si regimul Gaddafi a fost posibil".

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Europa Merkel, #proble Europa, #Europa renuntare euro , #stiri Dmitri Medvedev