Kremlinul face o declarație șocantă: Un lider important din lume are cheia de a pune capăt războiului din Ucraina

Sambata, 28 Ianuarie 2023, ora 02:25
15693 citiri
Kremlinul face o declarație șocantă: Un lider important din lume are cheia de a pune capăt războiului din Ucraina
La Moscova, Dimitri Peskov face declarații șocante FOTO: Al Arabyia

Conflictul din Ucraina declanșat de Putin în urmă cu peste 11 luni este departe de a se încheia, iar deznodământul său rămâne în continuare imprevizibil. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Joe Biden are cheia pentru a pune capăt războiului din Ucraina, dar nu o folosește.

Moscova consideră că președintele american are soluția pentru terminarea războiului din Ucraina, prin ”conducerea” Kievului, potrivit Yahoo News.

„Cheia pentru regimul de la Kiev se află în mare parte în mâinile Washingtonului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor într-un briefing de presă astăzi, 27 ianuarie 2022, la Moscova.

Ce pot aduce SUA la masa negocierilor de pace dintre Ucraina și Rusia: România ar fi prinsă la mijloc

"Acum vedem că actualul lider de la Casa Albă... nu vrea să folosească această cheie. Dimpotrivă, el alege calea de a continua trimiterea de arme în Ucraina", a adăugat el.

Moscova a acuzat adesea Washingtonul că dă ordine Ucrainei și că prelungește conflictul prin aprovizionarea Kievului cu arme. Statele Unite afirmă că Rusia a declanșat un război brutal de agresiune și că îi poate pune capăt prin retragerea trupelor sale.

Tensiunile dintre cele două părți au atins minime istorice în ultimul an, Statele Unite anunțând săptămâna aceasta că vor furniza Ucrainei 31 de tancuri avansate M1 Abrams în valoare de 400 de milioane de dolari în câteva luni.

Războiul din Ucraina accelerează un fenomen greu de crezut în 1945: Centrul de putere al Europei se mută

Rusia spune că orice furnizare de tancuri Abrams de către Statele Unite ar fi o risipă de bani, deoarece ar „arde” la fel ca alte tancuri din Ucraina.

Până acum au existat 13 țări care au anunțat că intenționează să trimită tancuri Ucrainei: Germania, Finlanda, Polonia, Portugalia, Spania, Olanda, Danemarca, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Cehia, Bulgaria, Marea Britanie, Franța, conform Newsweek.

Kremlinul tună și fulgeră din cauza noului ajutor militar imens promis de SUA Ucrainei: ”Se va transforma într-un fiasco umilitor”
Kremlinul tună și fulgeră din cauza noului ajutor militar imens promis de SUA Ucrainei: ”Se va transforma într-un fiasco umilitor”
Rusia a transmis duminică, 21 aprilie, că aprobarea de către Camera Reprezentanţilor a Congresului american a unui sprijin suplimentar pentru Ucraina de 60,84 miliarde de dolari a arătat că...
Rusia anunță un acord cu Ucraina. Negocierile au avut loc în Qatar
Rusia anunță un acord cu Ucraina. Negocierile au avut loc în Qatar
Rusia a anunţat miercuri, 24 aprilie, un acord cu Ucraina pentru schimbul a 48 de copii strămutaţi de război, la finalul unei prime întâlniri între responsabili ruşi şi ucraineni pe acest...
#Dmitri Peskov, #purtator cuvant, #Kremlin, #Joe Biden, #razboi Ucraina, #sfarsitul razboiului ucraina, #Kremlin Vladimir Putin , #Razboi Ucraina