Ziare.com

PDL condamna declaratiile lui Rogozin si lipsa de reactie a MApN si a lui Ponta

Marti, 13 Mai 2014, ora 12:31

   

PDL condamna declaratiile lui Rogozin si lipsa de reactie a MApN si a lui Ponta
PDL condamna declaratiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin la adresa Republicii Moldova si a Romaniei.

Declaratiile la care fac referire democrat-liberalii au fost facute in cadrul conferintei de presa comune desfasurata la Tiraspol cu liderul transnistrean Evgheni Sevciuc.

"Aceste declaratii care pun la indoiala suveranitatea si integritatea Republicii Moldova nu sunt de natura a contribui la rezolvarea conflictului transnistrean ci, dimpotriva, au rolul de a contribui la crearea unei atmosfere tensionate la nivelul statelor care sunt implicate in procesul de negociere 5 + 2 pentru solutionarea pe cale pasnica a problemelor din Transnistria", transmite PDL.

"Solicitam autoritatilor Federatiei Ruse sa precizeze public daca afirmatiile vicepremierului Rogozin reprezinta pozitia oficiala a acestui stat fata de Romania", mai scrie PDL.

Rogozin ameninta Moldova: Petitiile pentru recunoasterea Transnistriei sunt la Moscova, vor fi consecinte grave

De asemenea, PDL condamna si "lipsa de coordonare a institutiilor care au datoria de a asigura o pozitie ferma fata de amenintarile la adresa Romaniei", potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Democrat-liberalii sustin isi exprima "profunda indignare fata de felul iresponsabil in care autoritatile de la Bucuresti au tratat acest incident".

"Nu a existat nicio reactie din partea Ministerului Apararii Nationale si nici din partea prim - ministrului Victor Ponta care se afla in acel moment la Copenhaga pentru a-si face campanie electorala odata cu participarea la Eurovision. Acesta din urma a facut ulterior afirmatii iresponsabile din care reiese ca si-a asumat atributii ce exced functiei de prim - ministru si incalca Constitutia", se mai arata in comunicatul PDL.

Rogozin ameninta Romania - MAE reactioneaza

Rogozin avertizeaza R. Moldova: Semnarea Acordului de Asociere cu UE ar putea avea consecinte foarte grave

Radu Carp, ministru al Afacerilor Externe si Marinica Dinca, ministru al Apararii Nationale in Guvernul Alternativa PDL, solicita Guvernului Ponta sa raspunda mai multor intrebari:

"Vicepremierul Dmitri Rogozin este supus vreunei interdictii privind intrarea sau tranzitarea teritoriului Romaniei?

Ce autoritate romana a constatat ca vicepremierul Dmitri Rogozin a tranzitat teritoriul Romaniei in deplasarea sa de la Moscova la Tiraspol si ce masuri au fost luate ulterior?

In cazul in care tranzitarea lui Dmitri Rogozin s-a efectuat cu incalcarea unor angajamente asumate de Romania pe plan international, ce sanctiuni sunt avute in vedere pentru tragerea la raspundere a eventualilor vinovati?"

Medvedev ameninta R. Moldova: Moscova ar putea sa o pedepseasca pentru episodul cu Rogozin

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anuntat pe contul personal de pe Twitter ca Romania nu i-ar fi permis sa-i tranziteze spatiul aerian, amenintand ca data viitoare va zbura cu un bombardier.

Totodata, oficialul rus a amenintat Republica Moldova, precizand ca "provocarea Chisinaului va avea consecinte grave pentru relatiile noastre bilaterale".

F.N.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 558 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

††† N-am auzit de Evgheni Sevciuc din Tiraspol. bă$$$ecurilă il știe

Mafia portocalie pdl să se autocondamne și să se bage singură la ocnă pentru miliardele de furturi,jafuri,talhării și de infracțiuni comise de ea,mafia portocalie,și șeful mafiei din Ro:nomenclaturistul comunisto-securisto-mafiot $$$ecuritate.

Această gașcă pdl știe numai demagogie,minciuni,ipocrizie,furturi,jafuri,talhării...

Rogozin e mană-n mană cu ăla care ia bani cu ghiotura de la Gazprom...in față se dulează in pahare cu votcă iar in spate iși impart ruble de la Gazprom.

 

E obligatoriu sa-l cunosti pe Evgheni Sevciuc ?

Crezi ca el ar vrea sa te cdunoasca ?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor