Rogozin ameninta din nou Romania: Vom explica in curand (Video)

Autor: Ana Ilie
Sambata, 10 Mai 2014, ora 19:46
37923 citiri
Rogozin ameninta din nou Romania: Vom explica in curand (Video)

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, continua sa foloseasca un ton amenintator la adresa Romaniei.

Dupa ce sambata dimineata a avertizat ca urmatoarea deplasare in spatiul aerian al tarii noastre o va face cu bombardierul, acum a dat de inteles ca Rusia va arata in curand ce crede cu adevarat despre romani.

"Ei bine, domnilor romani, in curand vom explica cine sunteti si ce credem despre voi", a spus Rogozin prin intermediul modalitatii preferate de comunicare, Twitter.

Amenintarea voalata din partea trimisului special al presedintelui Vladimir Putin in Transnistria vine la scurt timp dupa ce acesta a fost nevoit sa recurga la un siretlic pentru a parasi teritoriul R. Moldova si a ajunge la Moscova, dupa ce Ucraina si Romania l-au anuntat ca nu poate patrunde in spatiul lor aerian.

Fuga rusinoasa a lui Rogozin din Moldova - Nici vorba de bombardier

Intrucat nu putea pleca din Moldova cu avionul cu care sosise, un charter YAK 42, Rogozin si-a lasat delegatia sa foloseasca avionul vizat de interdictia in Romania si Ucraina si el s-a urcat intr-un avion comercial.

Rogozin a ajuns la Moscova la bordul unei aeronave apartinand companiei S 7, care opereaza zboruri regulate pe ruta Chisinau - Moscova si retur, in vreme ce restul delegatiei ruse, aflate in Yak 42, a fost intoarsa din drum deasupra Ucrainei si fortata de Mig-urile interceptoare sa revina la Chisinau.

Rogozin a ajuns la Moscova, dupa ce a fortat spatiul aerian ucrainean - MIG ridicat de urgenta de la sol - Update

La cateva ore dupa ce scria ca pleaca din Transnistria in pofida oricarei interdictii, Rogozin s-a fotografiat si a postat pe Twitter un selfie in fata aeroportului moscovit Domodedovo.

In stil tipic sfidator, Rogozin s-a laudat: "Comisia militar-industriala are alte modalitati. Si junta de la Kiev nu s-a ales cu nimic".

Sambata la pranz, avionul cu care s-a deplasat vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, la Chisinau, pentru a participa la parada militara de la Tiraspol, parea a fi fost blocat in Moldova, dupa ce Romania i-a inchis spatiul aerian.

Romania i-a inchis spatiul aerian lui Rogozin: Data viitoare voi zbura cu un bombardier

Rogozin a anuntat ca Romania a inchis spatiul aerian pentru avionul sau si a amenintat ca "data viitoare" va zbura la bordul unui bombardier strategic, ca sa nu mai intampine astfel de probleme.

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160", a amenintat Rogozin pe Twitter.

Ulterior, Rogozin a adaugat: "Eu plec in pofida acestei interdictii".

Rogozin ameninta Romania - MAE reactioneaza

MAE roman apreciaza, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca amenintarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de catre un vicepremier rus, reprezinta "o declaratie foarte grava, in actualul context regional, in care Federatia Rusa a incalcat suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, iar forte separatiste proruse violeaza grav ordinea publica din statul vecin".

In acest context, Ministerul Afacerilor Externe solicita autoritatilor de la Moscova sa precizeze public daca afirmatiile lui Rogozin reprezinta pozitia oficiala a guvernului Federatiei Ruse fata de Romania ca stat membru UE si NATO.

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat, cu privire la restrictia intrarii vicepremierului rus Dmitri Rogozin in spatiul aerian romanesc, ca el crede ca "cei care au luat decizia" "stiu ce fac si cum interpreteaza restrictiile puse unor persoane", Rogozin fiind una dintre aceste persoane.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Rogozin amenintare Romania, #Rogozin interdictie survol Romania , #Romania