Rogozin, un nou mesaj pentru Romania: Acum asteptam cu nerabdare la Moscova delegatii guvernamentale

Duminica, 11 Mai 2014, ora 09:05
13814 citiri
Rogozin, un nou mesaj pentru Romania: Acum asteptam cu nerabdare la Moscova delegatii guvernamentale

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a postat, sambata seara, un nou mesaj pe Twitter la adresa Romaniei.

"Acum asteptam cu nerabdare o vizita a delegatiilor guvernamentale din Romania si Republica Moldova", a scris Rogozin pe contul sau de Twitter.

Mesajul este insotit de un material video prezentat de postul rus de televiziune Russia-24 in care sunt relatate incidentele din timpul intoarcerii lui Rogozin la Moscova, dupa vizita in Transnistria.

Romania i-a inchis spatiul aerian lui Rogozin: Data viitoare voi zbura cu un bombardier

Primul mesaj dur la adresa Romaniei al lui Rogozin a aparut sambata la pranz, dupa ce tara noastra, la cererea NATO, a inchis spatiul aerian pentru avionul care trebuia sa-l duca pe liderul de la Moscova inapoi in Rusia, dupa o vizita in Transnistria.

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160", a scris atunci Rogozin, tot pe Twitter. Ulterior, el a adaugat: "Eu plec in pofida acestei interdictii".

Basescu: Cei ce au luat decizia legat de Rogozin cred ca stiu ce fac

Aparatul de zbor Tupolev Tu-160 este un bombardier strategic supersonic cu aripi cu geometrie variabila proiectat in Uniunea Sovietica, cel mai mare avion de lupta construit vreodata, care poate transporta pana la 12.000 de kilograme de incarcatura, incluzand bombe conventionale si rachete de croaziera.

Rogozin ameninta Romania - MAE reactioneaza

Cateva ore mai tarziu a venit si reactia MAE roman. Intr-un comunicat remis Ziare.com, Ministerul de Externe preciza ca amenintarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de catre un vicepremier rus reprezinta "o declaratie foarte grava, in actualul context regional, in care Federatia Rusa a incalcat suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, iar forte separatiste proruse violeaza grav ordinea publica din statul vecin".

In acest context, MAE roman a solicitat autoritatilor de la Moscova sa precizeze public daca afirmatiile lui Rogozin reprezinta pozitia oficiala a guvernului Federatiei Ruse fata de Romania ca stat membru UE si NATO.

Rogozin a ajuns la Moscova, dupa ce a fortat spatiul aerian ucrainean - MIG ridicat de urgenta de la sol - Update

Ulterior, Rogozin s-a folosit de un siretlic si a reusit sa ajunga in Rusia. Mai exact, avionul acestuia a fost intors din zbor de autoritatile ucrainene dupa ce a fortat spatiul aerian, insa Rogozin nu se afla in aeronava. Vicepremierul rus a recurs la un avion de linie pentru a parasi teritoriul moldovean.

Rogozin ameninta din nou Romania: Vom explica in curand

Rogozin nu a uitat insa ca a ramas ore intregi blocat la Tiraspol, asa ca a mai postat un mesaj amenintator la adresa Romaniei.

"Ei bine, domnilor romani, in curand vom explica cine sunteti si ce credem despre voi", a spus Rogozin prin intermediul modalitatii preferate de comunicare, Twitter.

Citeste si:
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, 17 mai, că subiectele la examenele naţionale - Evaluarea Naţională şi Bacalaureat - vor fi adaptate situaţiei create de criza...
Parlamentari filmați cu paharul la gură, în timpul serviciului. Cum au încercat să-i înduplece pe jurnaliștii care le-au stricat petrecerea VIDEO
Parlamentari filmați cu paharul la gură, în timpul serviciului. Cum au încercat să-i înduplece pe jurnaliștii care le-au stricat petrecerea VIDEO
Mai mulți parlamentari au fost suprinși marți, 17 mai, în timp ce beau vin în timpul serviciului, la Senat, la ora 10:00. Parlamentarii s-au adunat în sala de ședințe a Comisiei de...
Comentarii
ORD cel adevarat
rank 5
Imgamfatul Rogozin,nu poate inghiti umilinta din Reublica Moldova si
Te-o
rank 5