Romania i-a inchis spatiul aerian lui Rogozin: Data viitoare voi zbura cu un bombardier

Autor: Ana Ilie
Sambata, 10 Mai 2014, ora 13:54
36076 citiri
Romania i-a inchis spatiul aerian lui Rogozin: Data viitoare voi zbura cu un bombardier

Avionul cu care se deplaseaza vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, pare a fi blocat in Transnistria, dupa ce Romania i-a inchis spatiul aerian.

Potrivit unei postari pe Twitter, Rogozin a anuntat ca Romania a inchis spatiul aerian pentru avionul sau. Rogozin ameninta ca "data viitoare" va zbura la bordul unui bombardier strategic, ca sa nu mai intampine astfel de probleme.

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160", scrie Rogozin pe Twitter.

Ulterior, Rogozin a adaugat: "Eu plec in pofida acestei interdictii".

Aparatul de zbor Tupolev Tu-160 este un bombardier strategic supersonic cu aripi cu geometrie variabila proiectat in Uniunea Sovietica, cel mai mare avion de lupta construit vreodata, care poate transporta pana la 12.000 de kilograme de incarcatura, incluzand bombe conventionale si rachete de croaziera.

Ulterior, Rogozin a scris pe contul de Twitter in rusa: "Asta au trimis romanii:

A0990/14 NOTAMN

Q) LRBB/QAFXX/IV/B/E/000/999 /

A) LRBB B) 1405091748 C) PERM

E) NU ESTE PERMIS SA ZBOARE IN SPATIUL AERIAN ROMAN APARATUL CARE TRANSPORTA LA BORD PERSOANE AFLATE PE LISTA CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE, DECIZIA NO. 2014/145/CFSP DIN 17 MARTIE 2014, DECIZIA CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE NO. 2014/151/CFSP DIN 21 MARTIE 2014, REGLEMENTAREA CONSILIULUI (UE) NO. 269/2014 DIN 17 MARTIE 2014 SI REGLEMENTAREA CONSILIULUI (UE) NO. 284/2014 DIN 21 MARTIE 2014".

Cel mai probabil, Dmitri Rogozin, trimis special al presedintelui rus, Vladimir Putin, aflat in Transnistria, incearca sa plece din republica separatista moldoveana, la o zi dupa ce a participat la parada militara organizata aici cu ocazia Zilei Victoriei.

Intreaga sa deplasare a fost cu probleme. Mai intai, Ucraina i-a interzis accesul in spatiul sau aerian.

Avionul lui Rogozin, deviat prin Romania. Ucraina nu i-a permis survolul

Avionul cu care calatorea vicepremierul rus Dmitri Rogozin, joi, catre Tiraspol, a fost deviat prin Romania.

Acesta a scris, tot pe Twitter, ca va ajunge la Chisinau prin Bulgaria si Romania, dupa 4-5 ore de zbor, pentru ca Ucraina nu a permis trecerea prin spatiul sau aerian.

Rogozin: Romania si Bulgaria urmau sa trimita avioane de interceptare pe urma mea

Rogozin a scris pe contul sau de Twitter ca Romania si Bulgaria ar fi putut trimite avioane de lupta dupa el, in timp ce calatorea catre Transnistria, prin spatiul aerian bulgar.

Oficialul rus a spus ca a fost informat de pilot ca personalul bulgar de control al traficului aerian a intrebat daca "pasagerul de pe lista neagra" se afla la bord.

"Urmau sa trimita interceptoare", a scris Rogozin, pe contul sau de Twitter.

Numele vicepremierului figureaza de mai mult timp pe lista oficialilor rusi carora le-a fost interzis sa calatoreasca in Uniunea Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Rogozin avion Romania interzis, #Rogozin Romania bombardier , #Romania