Fuga rusinoasa a lui Rogozin din Moldova - Nici vorba de bombardier

Autor: Ana Ilie
Sambata, 10 Mai 2014, ora 18:48
9813 citiri
Fuga rusinoasa a lui Rogozin din Moldova - Nici vorba de bombardier

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, s-a folosit de un siretlic pentru a parasi teritoriul R. Moldova si a ajunge la Moscova sambata, dupa ce Ucraina si Romania l-au anuntat ca nu poate patrunde in spatiul lor aerian.

Pentru a reusi sa fuga din Moldova, Rogozin a renuntat la charterul YAK 42, cu care ajunsese joi la Chisinau, stiind ca zborul nu are acceptul Ucrainei si Romaniei, scrie deschide.md.

Rogozin a ajuns la Aeroportul International Chisinau la ora 13:23, fiind escortat de o echipa de securitate a Ambasadei Federatiei Ruse in Republica Moldova, dar fara drapelul protocolar al Federatiei Ruse.

Rogozin ar fi trebuit sa se imbarce la bordul aeronavei care l-a adus in Chisinau, un YAK 42, a companiei Rusjet, alaturi de restul delegatiei. In schimb, a ajuns la Moscova la bordul unei aeronave apartinand companiei S 7, care opereaza zboruri regulate pe ruta Chisinau - Moscova si retur.

Rogozin nu a urcat la bordul aeronavei YAK 42, ci s-a imbarcat imediat la bordul cursei companiei S 7, si a decolat la ora 13:40. Ceilalti membri ai delegatiei, care au ajuns la aeroportul din Chisinau la 15 minute dupa coloana lui Dmitri Rogozin, au urcat in aeronava YAK 42, care a fost intoarsa din drum deasupra Ucrainei.

Rogozin a ajuns la Moscova, dupa ce a fortat spatiul aerian ucrainean - MIG ridicat de urgenta de la sol - Update

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a ajuns, sambata, la Moscova, in pofida faptului ca atat Romania, cat si Ucraina au refuzat patrunderea sa in spatiul lor aerian.

La cateva ore dupa ce scria ca pleaca din Transnistria in pofida oricarei interdictii, Rogozin s-a fotografiat si a postat pe Twitter un selfie in fata aeroportului moscovit Domodedovo.

Rogozin a mai aratat ca avionul sau a fortat spatiul aerian ucrainean si MIG-urile ucrainene interceptoare au fost ridicate de urgenta de la sol. "Insa Comisia militar-industriala are alte modalitati. Si junta de la Kiev s-a ales cu nimic", a scris acesta, sfidator.

Sambata la pranz, avionul cu care se deplaseaza vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, parea a fi fost blocat in Transnistria, dupa ce Romania i-a inchis spatiul aerian.

Romania i-a inchis spatiul aerian lui Rogozin: Data viitoare voi zbura cu un bombardier

Potrivit unei postari pe Twitter, Rogozin a anuntat ca Romania a inchis spatiul aerian pentru avionul sau. Rogozin ameninta ca "data viitoare" va zbura la bordul unui bombardier strategic, ca sa nu mai intampine astfel de probleme.

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160", scrie Rogozin pe Twitter.

Ulterior, Rogozin a adaugat: "Eu plec in pofida acestei interdictii".

Rogozin ameninta Romania - MAE reactioneaza

MAE roman apreciaza, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca amenintarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de catre un vicepremier rus, reprezinta "o declaratie foarte grava, in actualul context regional, in care Federatia Rusa a incalcat suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, iar forte separatiste proruse violeaza grav ordinea publica din statul vecin".

In acest context, Ministerul Afacerilor Externe solicita autoritatilor de la Moscova sa precizeze public daca afirmatiile lui Rogozin reprezinta pozitia oficiala a guvernului Federatiei Ruse fata de Romania ca stat membru UE si NATO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Rogozin plecare Moldova avion, #Rogozin interdictie zbor Romania , #Transnistria