UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei. Ce funcționari sunt cercetați

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 14:11
6258 citiri
UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei. Ce funcționari sunt cercetați
Primăria Municipiului București FOTO Facebook

Procurorii DNA au descins în dimineața zilei de miercuri, 20 aprilie, la Primăria Municipiului București.

UPDATE 14.11 "Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2015. În cursul zilei de 20 aprilie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în birouri situate dintr-o instituţie publică din municipiul Bucureşti. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", a precizat DNA referitor la percheziţiile de la Primăria Capitalei.

UPDATE 11:33 Anchetatorii ridică documente într-un dosar în care sunt vizate fapte comise în urmă cu mai mult de opt ani de funcţionari ai municipalităţii privind un schimb de terenuri.

Știrea inițială

Este vorba despre un dosar din 2014, în care sunt cercetați funcționari de la Direcțiile de Patrimoniu și Achiziții, potrivit unor surse Ziare.com.

Potrivit unor surse Antena 3, procurorii DNA ar fi intrat întâi în biroul lui Nicușor Dan, după care au percheziționat și Direcțiile de Patrimoniu și Achiziții.

DNA a mai făcut percheziții la Primăria Municipiului București și în ianuarie 2022, moment la care Nicușor Dan, primarul Capitalei, a declarat că anchetatorii au mers și în biroul său pentru a-l anunța că au mandat să ridice documente.

„Nu e ceva ieşit din comun, au mai fost descinderi ale Parchetelor. În urmă cu câteva luni a fost ceva legat de urbanism, au ridicat acte. Azi au fost legat de resurse umane. E normal, am prezentat toate actele. Eu am fost... aşa se întâmplă... prima oară a fost mai greu, când m-a sunat la 6 dimineaţa Poliţia să spună că este la Primărie”, a mai declarat atunci Nicușor Dan.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 - 2021”, a transmis atunci DNA.

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#DNA, #Primaria Capitalei, #functionari publici , #DNA