Huzur pe banii primăriei. Suma uriașă încasată ilegal de la bugetul local de șeful Sălii Polivalente din București, fost deputat traseist

Joi, 23 Martie 2023, ora 11:19
3674 citiri
Huzur pe banii primăriei. Suma uriașă încasată ilegal de la bugetul local de șeful Sălii Polivalente din București, fost deputat traseist
Ovidiu Cătălin Obuf Buhăianu și Claudiu Gheorghe Doroftei, trimiși în judecată de DNA

Cătălin-Ovidiu Buhăianu-Obuf, directorul Sălii Polivalente din Bucureşti și fost deputat, este acuzat că a încasat salariu de administrator public al unei comune din Botoșani și a primit astfel foloase necuvenite de peste 56.000 de lei.

Alături de Obuf a fost trimis în judecată de DNA și primarul comunei Bălușeni, județul Botoșani, Claudiu Gheorghe Doroftei, care este acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual în formă continuată.

În rechizitoriul, procurorii au reținut că, în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, inculpatul Doroftei Gheorghe-Claudiu, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi aprobat plata drepturilor salariale care i se cuveneau inculpatului Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu (angajat la acea vreme în cadrul primăriei în funcția de administrator public) deși cunoștea faptul că acesta din urmă nu s-ar fi prezentat la serviciu decât ocazional și nu ar fi prestat activitățile la care era obligat prin contractul de management și prin fișa postului.

Precizăm că, atât în perioada respectivă cât și în prezent, inculpatul Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu ocupa și funcția de director al CSN „Sala Polivalentă” București, se arată într-un comunicat remis presei de DNA.

În același context, cei doi inculpați ar fi semnat diverse documente (foile colective de prezență a angajaților instituției, condica de prezență deținută la nivelul instituției) prin care s-ar fi atestat, în mod nereal, prezența inculpatului Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu la locul de muncă, deținut în cadrul primăriei comunei Bălușeni, județul Botoșani.

Demersurile de mai sus ar fi avut ca urmare obținerea de către inculpatul Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu a unor foloase patrimoniale necuvenite, constând în plata drepturilor salariale, în cuantum de 56.508 lei.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Primăria comunei Bălușeni a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Obuf a fost parlamentar PSD, a trecut apoi la PDL, după care a revenit in PSD.

#DNA, #DNA coruptie, #Botosani, #primarie, #comuna, #plata salarii , #DNA