Domeniile Samburesti - podgoria cu traditie a vinurilor rosii romanesti

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 07:02
16636 citiri
Domeniile Samburesti - podgoria cu traditie a vinurilor rosii romanesti

Podgoria Samburesti este atestata inca din vremea domnitorului Mihai Viteazu si, de-a lungul istoriei, a trecut prin stapaniri ale unor importante familii boieresti.

Domeniile Samburesti au fost pamanturile unor oameni de vaza, printre care Theodosie Rudeanu, mare logofat al lui Mihai Viteazu, nepotul lui Dan Danilovici, marele vistiernic al lui Matei Basarab si ginerele lui Brancoveanu, si familia Bratianu.

Samburestiul a ramas o vreme in stapanirea statului, iar dupa Revolutie a supravietuit cu dificultate, ajungand in pragul falimentului. Din fericire, la inceputul anilor 2000, si-a gasit un proprietar care i-a apreciat valoarea si a investit in echipamente, personal si promovare ca sa-i redea gloria de odinioara.

Jean Valvis, proprietarul grupului Valvis Holding, nu a adus la Samburesti doar bani, ci si grija in revigorarea vitei de vie. Din cele 500 de hectare pe care se intinde podgoria, mai bine de jumatate sunt replantate cu cele mai alese soiuri de vin, aduse din Franta si crescute in cele mai bun conditii in Romania.

Terroirul de la Samburesti este unul prielnic pentru vinurile rosii, aici avand parte de un pamant mineralizat, prielnic unui vin puternic, de o expunere solara ideala, dar si temperaturi potrivite, fiind adapostit de temperaturi daunatoare de catre Olt si Carpati.

Domeniile Samburesti sunt renumite ca cele mai bune pamanturi pentru vinurile rosii. Poate de aceea Cabernetul Sauvignon de Samburesti este singurul veritabil romanesc si cel mai cunoscut, iar impreuna cu delicatul Merlot au dat nastere unui vin de vita nobila frantuzeasca creat in Romania: Rouge de Roumanie.

Un mariaj reusit intre cele doua soiuri de Samburesti, premiate la Targul International al Vinurilor de la Beijing, a rezultat intr-un vin robust, perfect pentru a insoti mesenii la bucate traditionale romanesti. Brungund si Feteasca Neagra de Samburel de Olt vin sa intregeasca mandra familie de vinuri rosii de la podgoria Samburesti.

Nici vinurile albe nu sunt mai prejos, fiind reprezentate de soiuri romanesti parfumate - Feteasca Alba, Feteasca Regala, dar si de soiuri straine care si-au gasit caminul potrivit pe dealurile insorite ale Oltului: Chardonnay si Sauvignon Blanc.

Chardonnay-ul este unul dintre cele mai populare soiuri din lume si este sarbatorit la Samburesti in toate cele trei branduri ale Domeniilor Samburesti, iar brandul de lux, Chateau Valvis din 2011, a fost de asemenea premiat la Targul de Vinuri de la Beijing.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale vinurilor de Samburesti este pretul competitiv cu care acestea au iesit pe piata si extinderea retelei de distributie in marile magazine si principalele restaurante din Capitala si din tara.

Imbinand traditia de secole cu inovatia, cu grija si dragostea pentru vinuri alese, Domeniile Samburesti este un brand romanesc care promite sa ajute la relansarea vinurilor de calitate din Romania.

Eveniment Quarterly Report

Cresc salariile de la 1 octombrie. Majorarea cu 10%, aprobată de guvern
Cresc salariile de la 1 octombrie. Majorarea cu 10%, aprobată de guvern
Guvernul a aprobat, joi, 28 septembrie, majorarea, de la 1 octombrie, cu 10% a salariului minim brut garantat în plată, de la 3.000 lei, la 3.300 lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al...
Infrastructura rutieră crește nivelul de trai. În județele cu cel puțin un tronson de autostradă, PIB-ul pe cap de locuitor e cu până la 25% mai mare
Infrastructura rutieră crește nivelul de trai. În județele cu cel puțin un tronson de autostradă, PIB-ul pe cap de locuitor e cu până la 25% mai mare
O echipă de economiști a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) a UBB din Cluj, care derulează proiectul de cercetare Romanian Economic Monitor a concluzionat că...
#Domeniile Samburesti, #vinuri Samburesti, #traditie domenii Samburesti, #romanians are smart , #stiri Domeniile Samburesti
Comentarii