Dominic Fritz, audiat la Poliţie într-un dosar privind angajarea unui director adjunct: ”Nu am o problemă să fim verificaţi până la chiloţi”

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 16:25
1435 citiri
Dominic Fritz, audiat la Poliţie într-un dosar privind angajarea unui director adjunct: ”Nu am o problemă să fim verificaţi până la chiloţi”
Dominic Fritz, primarul Timișoarei FOTO Facebook/ Dominic Fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a anunţat miercuri, 23 noiembrie, pe pagina sa de Facebook, că a fost audiat la Poliţie, în calitate de martor într-un dosar aflat în cercetare, privind angajarea unei foste candidate USR la alegerile parlamentare din 2020 pe funcţia de director adjunct al SC Pieţe SA, societate aflată în subordinea Primăriei Timişoara.

Dominic Fritz spune că este convins că acest dosar de va finaliza cu o clasare şi precizează că nu are o problemă să fie verificate toate acţiunile ”până la chiloţi”.

Dominic Fritz a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook că a fost audiat pe Poliţie într-un dosar care are lăgătură cu un concurs de angajare la SC Pieţe SA şi s-a întrebat de ce nu a fost întrebat despre alte probleme ale acestei societăţi.

Concursul are legătură cu angajarea Cătălinei Jahn, fostă candidată din partea USR la alegerle parlamentare din 2020, pe postul de director adjunct al SC Pieţe SA, societate aflată în subordinea Primăriei Timişoara.

”Am fost la poliţie azi. Martor într-un dosar în legătură cu Pieţe SA. M-au chemat pentru că e notoriu că la Pieţe, de ani de zile, se fură mulţi bani cu care unii au făcut averi şi au plătit campanii? M-au chemat pentru că s-a creat acolo un sistem mafiot în care o bună parte a banilor încasaţi nu au ajuns la companie, ci în buzunarele altora? M-au chemat pentru că multe clădiri în pieţele Timişoarei s-au ridicat în ultimii zeci de ani fără acte? M-au chemat pentru că o parte din ”producători” sunt de fapt bişniţari, cu acte false? Bineînţeles că nu. Am fost chemat să elucidez misterul cum de a câştigat un concurs de director adjunct prima femeie în istoria pieţelor, prima persoană venită din afară reţelei existente, absolventă a prestigioasei Freie Universitaet Berlin, cu un master (din Timişoara) în administrarea afacerilor agricole, fluentă în română, germană şi engleză”, a scris Fritz pe Facebook.

Edilul din Timişoara se întreabă de ce nu i-a cerut nimeni părerea despre ultimele două concursuri de director organizate de Primăria Timişoara, în mandatul trecut.

”Asta după ce la Pieţe SA ultimele două concursuri de director au fost câştigate de bărbaţi pentru care, cu tot respectul, subtilităţile chiar ale limbii române au fost mai greu de pătruns, iar unul a folosit muncitorii companiei să-i renoveze apartamentul la Bucureşti, altul a plecat cu tot cu maşina de serviciu după ce i s-a reziliat contractul (asta ca să nu fac o legătură explicită cu mizeriile de mai sus).

Dar despre concursurile lor nu m-a întrebat nimeni nimic. Până la urmă, ei fac parte dintr-un peisaj de normalitate al corupţiei şi vulgarităţii cu care pare-se că s-a obişnuit până şi poliţia în ultimii zeci de ani. Elementul nou, suspect, demn de investigaţii profunde, sunt oamenii veniţi din afara sistemului, cei care au avut curajul de a intra în cuşca leilor după ce am câştigat alegerile în 2020. Mulţi dintre cei care au îndrăznit să vină spre administraţie în ultimii doi ani s-au trezit cu plângeri penale, dosare, litigii, despre concursurile sau numirile lor, deciziile lor administrative, cam orice ce se poate arunca în ei. Asta în timp ce în interior se luptă cu reţele corupte bine înfipte, iar în exterior sunt atacaţi în media şi pe reţele sociale, adeseori şi cu viaţa lor privată. Miza este evidentă: să-i decredibilizeze înainte să-şi poată face treaba şi să aibă rezultate”, a mai scris Fritz.

Dominic Fritz mai spune că este convins că acest dosar se va finaliza cu o clasare.

”Nu am o problemă să fim verificaţi până la chiloţi. Nu am niciun dubiu că şi acest dosar cu concursul suspect se va finaliza cu o clasare. Doar refuz să spun că negrul e alb şi albul e negru. Şi refuz, împreună cu cei mulţi care s-au săturat de normalitatea vulgară a corupţiei, să cedăm. La Pieţe, la fel ca la Horticultura, la STPT sau la Colterm, mergem înainte, facem ordine în inventare care au acoperit pierderi, oprim pierderi care au acoperit furtul, schimbăm oameni care au făcut doar combinaţii, investim în ce a fost lăsat în paragină. Rezultatele încep să se vadă. Sper să mai fim chemaţi şi la poliţie. Avem multe de spus despre hidra care a jefuit oraşul în ultimii 30 de ani şi cu care ne luptăm”, mai scrie Fritz.

Subiectul angajării Cătălinei Jahn ca director adjunct la Pieţe SA a fost amplu tratat în publicaţia Renaşterea Bănăţeană în ultimele luni. În articole au fost redate dialoguri între Dominic Fritz, şeful său de cabinet Dan Reşitnec, fost şef USR Timişoara, şi fostul şef de la Pieţe SA, Liviu Cocean care vizează angajarea Cătălinei Jahn la SC Pieţe SA.

Elena Lasconi se întâlnește cu liderul PNL. Ce spune despre o nouă alianță cu liberalii
Elena Lasconi se întâlnește cu liderul PNL. Ce spune despre o nouă alianță cu liberalii
Preşedinta USR, Elena Lasconi, a anunțat că va avea o întâlnire cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, în cursul acestei săptămâni. ”Am luat legătura şi săptămâna asta o să discutăm....
Ce post de comisar european ar putea obține România și cine l-ar putea prelua. Iohannis, calcule pentru o importantă funcție din UE
Ce post de comisar european ar putea obține România și cine l-ar putea prelua. Iohannis, calcule pentru o importantă funcție din UE
Premierul Marcel Ciolacu ar putea să se răzbune pe liberali propunând un comisar european fără a se consulta prea mult cu colegii de guvernare. Funcția ar urma să fie, însă, negociată de...
#dominic fritz, #dosar politie, #angajare , #stiri Dominic Fritz
  1. Elena Lasconi se întâlnește cu liderul PNL. Ce spune despre o nouă alianță cu liberalii
  2. Ce post de comisar european ar putea obține România și cine l-ar putea prelua. Iohannis, calcule pentru o importantă funcție din UE
  3. Lasconi despre scandalul făcut de Șoșoacă în PE: ”Ar trebui să-i ascultăm pe românii care au votat-o şi să vedem unde s-a greşit”
  4. "Uite cum o femeie poate să salveze o situaţie". Elena Lasconi, comentând retragerea lui Joe Biden în favoarea Kamalei Harris
  5. Diana Șoșoacă îndeamnă la revoltă: „Ieșiți în stradă, peste tot! E o acțiune concertată împotriva copiilor români!" VIDEO
  6. Vasile Dîncu, despre posibila destrămare a coaliției: "Noi suntem în politică, nu la mănăstire"
  7. Adversarii Ursulei von der Leyen. Care sunt cele 3 grupuri suveraniste din Parlamentul European și ce le diferențiază
  8. Băsescu, scenariu bombă pentru maximizarea șanselor Kamalei Harris: „Biden să se retragă și din funcția de președinte”
  9. Un nou candidat intră în ring pentru alegerile prezidențiale. Politicianul a avut portofolii de ministru în trei guverne
  10. Mănăstirea din România care se delimitează de comportamentul Dianei Șoșoacă din PE: ”Este contrar Creștinismului”