Dominic Fritz, nemulțumit că singurul proiect aprobat pentru Timișoara prin programul Anghel Saligny ar putea fi finanțat prea târziu

Sambata, 03 Septembrie 2022, ora 22:02
2076 citiri
Dominic Fritz, nemulțumit că singurul proiect aprobat pentru Timișoara prin programul Anghel Saligny ar putea fi finanțat prea târziu
Primarul Timișoarei Dominic Fritz subliniază că degeaba primește finanțarea dacă aceasta vine prea târziu FOTO USR

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat, că singurul proiect aprobat pentru orașul pe care îl conduce prin intermediul PNDL 3 ar putea fi finanțat prea târziu, perioada de rambursare fiind 2028.

Dominic Fritz s-a întrebat când vor sosi banii prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, pentru Timişoara fiind prevăzută suma de 43 de milioane de lei, pentru realizarea unui pasaj subteran.

”Deocamdată, cel puţin s-a votat o listă pe care figurăm cu această sumă minimă pe care o primeşte fiecare municipiu-reşedinţă de judeţ, 43 de milioane, pentru pasajul Solventul. Pentru mine, în acest moment, întrebarea nu este atât de mult ce alţi bani am mai fi putut să primim, ci când vom primi aceste 43 de milioane. Pentru că deocamdată, perioada posibilă de rambursare este până în 2028”, a declarat Dominic Fritz.

Edilul a precizat că, dacă banii vor sosi în 2027, va fi târziu, deoarece proiectul va fi deja finalizat.

”Dacă voi primi aceşti bani în 2027, nu mă ajută, că până atunci proiectul este finalizat. Pasajul Solventul este deja în execuţie. Am început anul acesta să lucrăm, după ce zeci de ani doar s-a vorbit de el. Deci pentru mine prioritar acum e să semnăm repede acest contract de finanţare unde încă nu e clar exact care e mecanismul şi după aia să primim şi rambursare pentru că, încă o dată, noi deja plătim în fiecare lună facturi pentru lucrările la pasajul Solventul. Apoi, dincolo de această sumă minimă, să zicem, garantată dincolo de culoarea politică, cam jumătate din toată suma pe Anghel Saligny încă este, să zicem, nealocată şi e fără doar şi poate că aşteptarea mea este că Timişoara, un contribuabil major la bugetul de stat, să primească pentru proiectele sale, în viitor, alocări şi din programul Anghel Saligny. Deci această alocare este un bun început şi deocamdată o dovadă că guvernul şi-a respectat propria lege, dar în viitor încă vor fi destul de multe ocazii să dovedească şi bună credinţă faţă de timişoreni care contribuie peste măsură la bugetul statului”, a declarat Fritz.

Primăria Timişoara a depus trei proiecte pentru a atrage finanţare din Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”. Este vorba despre realizarea a două pasarele pietonale şi a unui pasaj subteran în zona fostei fabrici Solventul. Doar pasajul subteran a fost aprobat pentru a primii banii necesari.

#dominic fritz, #pndl 3, #programul anghel saligny, #primarul timisoarei, #primar usr , #stiri Dominic Fritz