Cum a reușit soția lui Dominic Fritz să aibă un venit lunar de 11.000 de dolari: „Nu cunosc o altă fiinţă umană mai curajoasă, tenace şi inteligentă”

Marti, 21 Iunie 2022, ora 08:18
10267 citiri
Cum a reușit soția lui Dominic Fritz să aibă un venit lunar de 11.000 de dolari: „Nu cunosc o altă fiinţă umană mai curajoasă, tenace şi inteligentă”
Yiran Lin (China), soția primarului german al Timișoarei, Dominic Fritz FOTO adevarul.ro

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, şi-a făcut publică ultima declaraţie de avere. Potrivit adevarul.ro, din document reiese că soţia sa, cu care s-a căsătorit legal în 2021, a avut în 2021 un venit mediu lunar de 11.000 de dolari.

Potrivit sursei citate, Dominic Fritz a dobândit în 2021 un teren de 732 de metri pătraţi. E vorba de terenul pe care se află casa cumpărată de soţia sa, Yiran Lin. „Soţia mea, nefiind cetăţean UE, nu are voie să deţină terenuri în România, doar imobile. Aşa că m-a făcut pe mine proprietar al terenului pe care stă casa ei. Îi mulţumesc. Voi menţiona donaţia în următoarea mea declaraţie de avere. E totul la vedere, case closed”, declara Dominic Fritz, după ce tranzacţia a devenit publică.

Potrivit ultimei declaraţii de avere a lui Fritz, edilul a câştigat în 2021, din salariul de primar, un venit de 13.700 de lei lunar. Documentul arată că primarul Timişoarei deţine acţiuni la mai multe companii, printre care Netflix, Samsung, Siemens sau Telekom. În 2021, edilul a obţinut din acţiuni un venit de 393 de euro.

Primarul Timişoarei a făcut publice şi veniturile obţinute în 2021 de soţia sa, Yiran Lin. Potrivit documentului, soţia lui Dominic Fritz a avut în 2021, din postura de angajat al ONU, un venit mediu lunar de aproximativ 11.000 de dolari (venit anual de peste 132.000 de dolari).

„Nu cunosc o altă fiinţă umană mai curajoasă, tenace şi inteligentă”

Declaraţia de avere a lui Dominic Fritz mai arată că soţia sa a primit în 2021 o donaţie de 83.000 de euro din partea părinţilor săi, din China.

„Soţia mea lucrează de 10 ani în zone de calamităţi şi război. A fost pe posturi în Republica Democrată Congo, în Haiti, în Irak şi, în ultimii doi ani, în Republica Centrafricană, unde a făcut parte din echipa care a coordonat răspunsul ONU la pandemie, într-o ţară aflată în război civil, cu un sistem medical aproape inexistent. Nu cunosc o altă fiinţă umană mai curajoasă, tenace şi inteligentă”, a scris primarul Timişoarei, pe Facebook, după ce soţia sa a cumpărat o casă în Timişoara.

Yiran Lin este o prezenţă discretă, afişându-se rar alături de Dominic Fritz. Unul din momentele în care a fost alături de Dominic Fritz a fost cel din seara alegerilor locale din septembrie 2020. Yiran Lin, care nu era pe atunci căsătorită cu actualul primar, i-a fost alături lui Dominic Fritz atât la sediul de campanie al USR, cât şi în centrul Timişoarei, acolo unde a fost sărbătorită victoria.

#dominic fritz, #sotie, #venituri, #ONU , #stiri Dominic Fritz