Anca Dragu, la o inghetata in Timisoara cu primarul Dominic Fritz: "Am discutat despre deblocarea finantarii multianuale"

Duminica, 23 Mai 2021, ora 15:46
2744 citiri
Anca Dragu, la o inghetata in Timisoara cu primarul Dominic Fritz: "Am discutat despre deblocarea finantarii multianuale"
Anca Dragu, alaturi de Dominic Fritz si alti politicieni USR PLUS FOTO Facebook/ Dominic Fritz

Presedinta Senatului Anca Dragu a iesit duminica, 23 mai, intr-o scurta plimbare prin centrul municipiului Timisoara, alaturi de primarul Dominic Fritz si s-a interesat de proiectul Capitala Culturala Europeana, dar si despre campania de vaccinare.

Totul, la o inghetata facuta dupa retete italiene.

"Timisoara are sustinere in Parlament. M-am bucurat sa primesc azi vizita presedintei Senatului Romaniei, doamna Anca Dragu, al doilea om din stat si cea mai puternica femeie din punct de vedere institutional din Romania. Intr-o pauza de inghetata facuta dupa retete italienesti, specifica Timisoarei, presedinta Senatului a avut ocazia sa vada cu ochii ei potentialul enorm pe care il are orasul, mai ales in contextul celui mai important proiect al orasului in acest secol, cel al Capitalei Culturale Europene. Noi, aici, in Timisoara, am pornit intr-o noua directie pentru a debloca proiectul, dar avem nevoie de sustinerea intregii administratii centrale, inclusiv a Parlamentului, pentru ca acest titlu sa aiba impactul pe care ni-l dorim cu totii", a scris pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz.

Anca Dragu s-a interesat de programul de vaccinare, dar si despre deblocarea finantarii prntru proiectul TM2023.

"Pe langa aspectele tehnice, am discutat si despre un lucru absolut crucial, si anume deblocarea finantarii multianuale, care presupune o modificare legislativa si care ne va permite sa angajam inca din acest an anumite evenimente care vor marca anul in care Timisoara va detine titlul de Capitala Culturala Europeana. Nu in ultimul rand, am discutat cu Anca Dragu si despre Timisoara ca oras model in campania nationala de vaccinare, municipiul aflandu-se pe locul doi in tara ca numar de doze administrate. Pentru ca doar prin vaccinarea masiva si rapida a oamenilor putem reveni cat mai repede la normal si putem sa dam drumul evenimentelor de impact, care vor pune orasul pe harta Europei", a mai scris Fritz pe Facebook.

Presedinta Senatului Anca Dragu se afla, duminica, intr-o vizita la Timisoara.

#Anca Dragu, #dominic fritz, #capitala culturala europeana 2021 , #stiri Dominic Fritz