Un consilier local PSD îi cere lui Dominic Fritz să renunțe la jumătate din salariu: „Un populism rar de imaginat din partea unui politician de sorginte germană”

Duminica, 07 Noiembrie 2021, ora 09:53
2527 citiri
Un consilier local PSD îi cere lui Dominic Fritz să renunțe la jumătate din salariu: „Un populism rar de imaginat din partea unui politician de sorginte germană”
Consilierul PSD Radu Țoancă îi cere primarului Timișoarei să își reducă salariul FOTO Facebook/Radu Țoancă

Consiliul Local Timișoara a aprobat recent o rectificare bugetară prin care trei milioane de lei din fondul de salarii din Primăria Timișoara au fost alocate căldurii.

Consilierul local PSD Radu Țoancă susține că demersul este unul populist și îi cere primarului Dominic Fritz să demonstreze că nu e așa și să renunțe la jumătate din salariu.

„Anunțul primarului Dominic Fritz că va diminua cu 3 milioane de lei fondul de salarizare din primărie pentru a mai face rost de câțiva bani pentru Colterm se înscrie în seria exercițiilor de imagine de un populism rar de imaginat din partea unui politician de sorginte germană!

Pentru a-și masca eșecul catastrofal în toate domeniile de activitate, administrația useristă mai speră naiv că aceste fumigene publice vor mai impresiona pe cineva si că oamenii vor uita că tot ce a fost „reformat” de oamenii noi care conduc de un an Timișoara a fost distrus: sistemul centralizat de încălzire, curățenia, organigrama.

Populismul acestui demers este evident penibil, în condițiile în care suma de 3.000.000 de lei ar ajunge pentru două zile de încălzire, iar perioada în care Colterm furnizează agent termic în Timișoara este de aproximativ 120 – 150 de zile pe sezon rece”, a transmis Țoancă printr-un mesaj pe Facebook.

Potrivit pressalert.ro, consilierul PSD spune că ar fi de acord cu dezbaterea în consiliul local a unei eventuale ajustări a veniturilor salariale ale funcționarilor publici și personalului contractual, „după ce primarul va duce la îndeplinire, cumulativ, următoarele măsuri: reducerea cu 50 la sută a salariilor primarului, viceprimarilor, city-managerului și a celor 10 consilieri personali”.

„Dacă aceștia ar lucra în sectorul privat și ar fi plătiți după performanțele profesionale, ar trebui probabil să aducă lunar bani de acasă. Reducerea salariului primarului va duce automat la diminuarea cu 50 la sută a indemnizației lunare a celor 25 de consilieri de la 1.090 de lei la 545 de lei. Eliberarea imediată din funcție a zecilor de angajați useriști după noua organigramă (desființată actualmente de instanță) și a celor din institutiile aflate în subordinea municipalității.

Acești oameni, într-un procent îngrijorător de mare, sunt paraleli cu administrația publică locală, habar nu au de legislația publică și încasează degeaba salarii, mai ales că instanța a obligat Primăria sa îi reangajeze pe funcționarii concediați, cărora oamenii noi le-au luat locul.

Dacă aceste măsuri nu vor fi suficiente pentru a economisi din fondul de salarizare suma de 3 milioane de lei, sunt de acord ca suma rămasă să constituie subiectul unei hotărâri de consiliu local privind ajustarea veniturilor, după consultarea sindicatului funcționarilor din PMT””, a mai spus Țoancă.

PSD-istul mai spune că „prea des în România diverși politicieni abili în comunicare, conștienți de faptul că bugetarii nu sunt iubiți de celelalte categorii socio-profesionale, își fac campanie ieftină cu reduceri de posturi sau de salarii în sectorul public, fară să se atingă vreodată de propriile buzunare (care se umflă tot din bani publici)”. „Lor le este probabil greu să își imagineze că puterea exemplului personal i-ar face mult mai credibili în fața opiniei publice și chiar în ochii propriilor subalterni!”, a mai spus consilierul PSD.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Președintele USR Cătălin Drulă l-a acuzat pe premierul PSD Marcel Ciolacu că racolează primari USR, sub amenințarea controalelor venite de la instituțiile statului. Acesta îl acuză pe...
Liberalii din Iași care vor candida pe listele PSD: ”Mă bucură venirea colegilor noștri primari”
Liberalii din Iași care vor candida pe listele PSD: ”Mă bucură venirea colegilor noștri primari”
Doi primari şi un viceprimar din judeţul Iaşi, membri PNL, vor candida pe listele PSD, a anunţat vineri conducerea filialei ieşene a social-democraţilor. Este vorba despre primarul...
#PSD, #dominic fritz, #primaria Timisoara , #stiri Dominic Fritz
Comentarii
Poza aradulnou
aradulnou
rank 1
VOI , ciuma r. si holera g. renuntati la pensiile speciale