Edilul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunțat vineri, 17 decembrie, că singurele primării din județul Timiș care nu au primit bani prin ordonanţa adoptată de guvern sunt cele conduse de USR.
”Probabil că este gândit ca o demonstraţie de forţă a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, însă e doar dovada că această coaliţie nu are un proiect pentru ţară, doar pentru propriile-i interese”, a transmis primarul.
”Guvernul a alocat astăzi, din Fondul de rezervă, 1 miliard de lei pentru localităţile din România. În judeţul Timiş, din 99 de comune, oraşe şi municipii, doar patru n-au primit nimic. Zero, nada, niente: Timişoara, Dumbrăviţa, Foeni şi Cenad. Coincidenţa coincidenţelor, tocmai cele patru primării din judeţ conduse de primari USR PLUS. Ce semnal vrea să transmită guvernul cetăţenilor din aceste patru localităţi bănăţene? Că sunt pedepsiţi pentru cum au votat la alegerile locale?”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Dominic Fritz.
Primarul consideră că decizia este ”gândită ca o demonstraţie de forţă a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, însă e doar dovada că această coaliţie nu are un proiect pentru ţară, doar pentru propriile-i interese”.
”Să ştiţi că nu ne lăsăm descurajaţi. Şi mulţumim că ne amintiţi pentru ce ne luptăm: ca banii publici să fie cheltuiţi într-un mod echitabil şi transparent pentru bunăstarea cetăţenilor, indiferent de opţiunile lor politice. Banii din care este alcătuit Fondul de rezervă vin şi din contribuţiile timişorenilor, dumbrăviţenilor, foenenilor şi cenădenilor. Iar parlamentarii PSD-PNL din Timiş au fost votaţi şi cu voturile timişorenilor, dumbrăviţenilor, foenenilor şi cenădenilor. Ale cui interese reprezentaţi la Bucureşti, Alfred Simonis, Sorin Grindeanu, Alina Gorghiu şi Ben Oni Ardelean?”, a mai transmis primarul.
Reacția edilului de la USR a venit după ce guvernul a alocat, în şedinţa de vineri, peste un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru 3.057 de unităţi administrativ-teritoriale.
"Fondurile au fost alocate la solicitarea Consiliilor judeţene şi a autorităţilor locale, prin Instituţia Prefectului din fiecare judeţ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare ale autorităţilor administraţiei publice locale, cheltuieli care trebuie efectuate până la sfârşitul anului 2021. Totodată, autorităţile publice locale au cerut fondurile pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE", potrivit unui comunicat al guvernului.
Conform actului normativ adoptat, vor primi fonduri 23 de Consilii judeţene, 59 de municipii, 205 oraşe şi 2.769 de comune.