Primarul Timișoarei cere demisia unui deputat PNL și directorului companiei locale de transport public. Solicitarea vine în urma unor informații despre o investigație DNA

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 16:41
2122 citiri
Primarul Timișoarei cere demisia unui deputat PNL și directorului companiei locale de transport public. Solicitarea vine în urma unor informații despre o investigație DNA
Dominic Fritz, primarul Timișoarei FOTO: Facebook/ Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz scrie, într-o postare pe Facebook, că le cere lui Cosmin Şandru, deputat PNL de Timiş şi Nicolae Bitea, directorul STPT, demisiile de onoare din Parlament şi de la conducerea companiei timişorene de transport public.

Solicitarea edilului vine după ce au apărut informaţii că DNA a început urmărirea penală împotriva celor doi politicieni locali, membri ai PNL, care au fost înregistraţi oferind funcţii în deconcentratele din Timişoara şi Timiş contra voturi împotriva moţiunii de cenzură.

”Îi cer lui Alin Nica să spună public dacă avea cunoştinţă de tranzacţionarea de funcţii din deconcentrate contra voturi, in condiţiile în care a cerut personal şi public menţinerea dlui Bitea în funcţia de director al STPT, iar soţia dlui Şandru este consiliera personală a domniei sale”, scrie primarul.

Dominic Fritz arată că ”este inacceptabil ca Timişoara să fie asociată cu fenomenul de corupţie politică din cauza acţiunilor în care sunt implicaţi cei doi membri ai PNL, dar realitatea este că, în spatele uşilor închise, aşa au funcţionat administraţiile oraşului în ultimii 30 de ani, pe baza acestui tip de tranzactionalism pe care am început să-l stârpim în Primăria Timişoara”.

”Cer PNL Timiş să se delimiteze clar şi public de astfel de practici şi să nu atragă asupra Timişoarei această nedorită reputaţie, că aici se vând funcţii şi voturi. Autosuspendarea dlui Şandru este insuficientă, este necesară o asumare politică”, mai afirmă Fritz.

Primarul anunţă că a cerut Consiliului de Administraţie STPT să verifice dacă au fost tranzacţionate posturi în societatea timişoreană de transport.

”Nici primarul şi nici consiliul de administraţie nu au dreptul, potrivit legilor României, să demită un director de companie publică locală pentru activităţi care nu au legătură cu compania. De aceea este necesară o verificare în cadrul STPT pentru a afla dacă, în această companie publică locală, s-au oferit poziţii contra altor beneficii politice”, mai spune Dominic Fritz. Deputatul liberal

Cosmin Şandru este urmărit penal de DNA pentru că ar fi promis funcţii pentru apropiaţii altui parlamentar, dacă nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

În dosar este vizat şi directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara. Cosmin ŞAndru a anunţat, printr-un comunicat de presă, să se suspendă din PNL.

#motiune cenzura, #dominic fritz, #DNA, #cosmin sandru, #Nicolae Bitea , #stiri Dominic Fritz