Dominic Fritz va merge la Guvern pentru a cere bani pentru infrastructura medicala a orasului

Marti, 02 Februarie 2021, ora 14:13
1806 citiri
Dominic Fritz va merge la Guvern pentru a cere bani pentru infrastructura medicala a orasului
FOTO: Dominic Fritz

Primarul Dominic Fritz a declarat, marti, ca va pleca la Bucuresti, in aceasta saptamana, pentru a cere de la Guvern banii pentru infrastructura medicala a orasului, principalele obiective fiind construirea unui nou spital municipal si a unui institut oncologic, la Timisoara.

Edilul intentiona sa aiba aceasta discutie la inceputul lunii ianuarie, dar a fost nevoit sa-si anuleze intalnirea, intrucat a fost testat pozitiv cu COVID-19, dar acum reia demersurile. Fritz spune ca va discuta cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si cu cel al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

"Spitalele din judet si din Timisoara au probleme cu indeplinirea standardelor de siguranta, pentru ca functioneaza in cladiri foarte vechi sau modernizate. Cred ca trebuie sa actionam, pe de-o parte, cu un program de securizare a cladirilor pe care le avem acum, dar trebuie si sa investim in infrastructura noua. Voi discuta (aceste chestiuni, n.r.) la Bucuresti, cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si cu cel de la Fonduri Europene, Cristian Ghinea.

Le voi face cateva propuneri. Trebuie sa avem o exceptie la plafoanele de indatorare, sa putem accesa credite din trezorerie, pentru investitii in reabilitarea infrastructurii din sanatate, sa avem ceva mai multa libertate financiara pentru a putea investi in spitale", a afirmat Dominic Fritz, intr-o conferinta de presa.

Primarul a adaugat ca va milita, in continuare, pentru construirea unui nou spital municipal, in al carui campus sa fie concentrate toate sectiile, deoarece acum, Municipalul are sectii in 10 locatii diferite.

El a anuntat ca in bugetul local din acest an va fi inclusa si o suma pentru realizarea unui studiu de fezabilitate in acest sens, terenul fiind identificat.

"Guvernul trebuie sa-si indeplineasca promisiunea realizarii unui institut oncologic, care ne lipseste, desi stim ca oncologia va fi una din provocarile medicale in viitorii ani. Avem un proiect si pentru o noua maternitate, care trebuie sa fie finantat.

Proiectul (demarat in administratia precedenta, n.r.) se afla in stare destul de matura, scoatem in curand autorizatia de constructie. Sunt fonduri bugetare, sunt bani in Programul de rezilienta si reconstructie, fonduri europene, credite bugetare din trezorerie din bugetul local. Daca reusim sa cream un pachet complet, atunci avem cel putin o viziune clara cum sa iesim din criza sanitara continua in care suntem de cateva decenii", a detaliat Dominic Fritz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tragedie la Timișoara: Un client a murit într-un salon de tatuaje din mall. Tânărului i s-a făcut rău brusc VIDEO
Tragedie la Timișoara: Un client a murit într-un salon de tatuaje din mall. Tânărului i s-a făcut rău brusc VIDEO
Un client al unui salon de tatuaje dintr-un mall din Timişoara, a murit, vineri, 12 aprilie, după ce i s-a făcut rău. Acolo au ajuns echipaje medicale şi poliţişti, care au constatat...
Două eleve au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen în baia unei școli din Timișoara
Două eleve au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen în baia unei școli din Timișoara
Poliția a deschis, joi, 11 aprilie, o anchetă, după ce au fost sesizaţi că la Liceul Tehnologic Electrotimiş un elev a pulverizat spray lacrimogen în grupul sanitar, iar două eleve de clasa...
#dominic fritz, #primaria, #Timisoara , #stiri Dominic Fritz