Migrantii care ajung in Timisoara cu speranta ca pot fugi in Occident usor, incolonati si trimisi inapoi in centrele din care au plecat

Miercuri, 17 Februarie 2021, ora 10:14
3365 citiri
Migrantii care ajung in Timisoara cu speranta ca pot fugi in Occident usor, incolonati si trimisi inapoi in centrele din care au plecat
Migrantii care ajung in Timisoara vor fi trimisi, sub supraveghere, in centrele din tara din care au plecat FOTO Politia Locala Timisoara

Confruntat cu un val de migranti care pleaca din centrele de solicitanti de azil in care sunt cazati si se refugiaza in Timisoara cu speranta ca pot pleca mai usor spre Occident, primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a cerut sprijin din partea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

In urma intalnirii, Fritz si Bode au ajuns la concluzia ca solutia este ca migrantii ajunsi in Timisoara sa fie trimisi, sub supraveghere, inapoi in centrele de azil din care au plecat.

"Autoritatile locale si nationale trebuie sa colaboreze, institutiile statului trebuie sa colaboreze, pentru ca doar daca acopera fiecare responsabilitatile lui putem gestiona cu adevarat problema migratiei. Ma bucur ca am aflat azi niste strategii pe partea de combatere a fenomenului.

Ce a fost important pentru noi, Timisoara, astazi, e ca acest fenomen, solicitanti de azil care au teoretic un loc de cazare undeva in tara vin la Timisoara, unde sunt persoane fara adapost si stau in cladiri abandonate, asta nu este o situatie care sa dureze. M-am bucurat sa lucram la aceasta solutie de transport inapoi in centrele lor. Eu cred ca este nevoie de umanitate si de fermitate si legalitate in tratarea acestui fenomen", a spus Fritz, potrivit tion.ro, dupa intalnirea cu Lucian Bode.

La randul sau, Lucian Bode a anuntat, pe Facebook, ca in urma intalnirii cu primarul Dominic Fritz s-a ajuns la concluzia ca pentru combaterea migratiei ilegale e nevoie, pe de o parte de investitii, iar pe de alta parte de modificarea legii.

"Vom continua sa dotam Politia de Frontiera cu mijloace tehnice moderne necesare oricarei structuri profesioniste de acest tip - drone, camere cu termoviziune si senzori de miscare.

Suntem hotarati, de asemenea, sa punem accent pe destructurarea retelele de calauze, organizate in zona granitei de Vest a Romaniei.

Totodata, dorim sa sprijinim autoritatile locale din zonele afectate de acest fenomen, prin adoptarea unor modificari legislative, pentru a se putea carantina grupuri de persoane - familii de migranti, dar si pentru a impiedica migrantii cazati in centrele de primire din Romania sa mai calatoreasca spre Timisoara si de aici spre state din Vestul Europei", a anunta si Lucian Bode.

Mai puteti citi

Eveniment Quarterly Report

Ce veste a primit Ovidiu Hațegan la revenirea acasă, după ce a fost delegat la Barcelona - Anwerp
Ce veste a primit Ovidiu Hațegan la revenirea acasă, după ce a fost delegat la Barcelona - Anwerp
Arbitrul Ovidiu Haţegan, revenit acasă după ce a fost delegat la meciul de marţi seară FC Barcelona - Antwerp, din Liga Campionilor, a ajuns pe Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia...
ANPC închide și Taverna Racilor din Timișoara
ANPC închide și Taverna Racilor din Timișoara
Comisarii de la Protecţia Consumatorului au amendat restaurantul Taverna Racilor din Timişoara cu 15.000 de lei şi au dispus oprirea temporară a activităţii, după ce au găsit peşte şi...
#Timisoara, #migranti, #dominic fritz, #lucian bode , #stiri Dominic Fritz