Consiliul Local Timișoara a amânat votul pentru scumpirea gigacaloriei, urmând să fie organizată o dezbatere publică

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 23:09
1185 citiri
Consiliul Local Timișoara a amânat votul pentru scumpirea gigacaloriei, urmând să fie organizată o dezbatere publică
Primăria și Consiliul Local Timișoara

Consiliul Local Timişoara a amânat proiectul propus de primarul Dominic Fritz, de dublare a preţului gigacaloriei, pe care ar fi trebuit să îl supună la vot în şedinţa de marţi seara, urmând să fie organizată o dezbatere publică pe această temă.

În ziua în care Timişoara a rămas fără căldură şi apă caldă, consilierii locali ar fi trebuit să voteze noul preţ al gigacaloriei pentru abonaţii societăţii de termoficare Colterm. Compania a propus triplarea tarifului, iar primarul Dominic Fritz anunţase că e suficientă doar o dublare a preţului.

Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara a solicitat organizarea unei dezbateri publice, iar mai mulţi consilieri locali au cerut, în cadrul şedinţei de plen de marţi seara, explicaţii suplimentare legate de felul în care s-au făcut calculele. Ca atare, primarul Dominic Fritz a retras proiectul de pe ordinea de zi.

Conform calculelor anunţate de edilul Dominic Fritz, gigacaloria ar fi urmat să ajungă la 851,26 lei MWh. Pentru populaţie s-ar fi facturat 644 lei MWh, de la 208 lei cât este în prezent. Apoi, primarul a transmis că va cere doar dublarea tarifului pentru timişorenii branşaţi la sistemul centralizat de termoficare.

Marţi, peste 50.000 de abonaţi Colterm, între care şi spitale şi şcoli, au rămas fără căldură şi apă caldă, după ce s-a sistat livrarea gazului către compania de termoficare, iar municipalitatea a anunţat că negocierile pentru găsirea unui alt furnizor au eşuat şi nu are deocamdată soluţii, aşteptând ajutor de la Guvern.

#scumpire, #gigacalorie, #Timisoara, #amanare, #dezbatere , #stiri Dominic Fritz