Dominique Strauss-Kahn ar putea fi din nou arestat

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 15:23
2590 citiri
Dominique Strauss-Kahn ar putea fi din nou arestat
Foto: Arhiva

Fostul director general al FMI Dominique Strauss-Kahn este convocat marti la audieri in fata procurorilor din Lille, intr-un dosar de proxenetism intitulat "Afacerea Carlton", in care risca o noua arestare.

DSK se va prezenta in fata anchetatorilor marti, la ora 9.00. Surse apropiate dosarului, citate de L'Express, au declarat ca fostul director FMI va putea fi insotit de un avocat deoarece nu este exclusa retinerea sa pentru o perioada de pana la 48 de ore.

Editia online a publicatiei "Le Journal du Dimanche" arata ca citatia oficiala i-a parvenit lui Dominique Strauss-Kahn la finalul acestei saptamani. Daca se va aprecia ca exista suficiente dovezi impotriva sa, DSK ar putea fi urmarit penal pentru complicitate la proxenetism si primire de foloase necuvenite, mai ales daca se va dovedi ca el cunostea originea frauduloasa a unor sume care de care a beneficiat.

Dominique Strauss-Kahn a cerut de mai multe ori sa fie audiat in acest dosar, dezmintind orice speculatie pe tema faptului ca ar fi avut cunostinta de afacerea de proxenetism care se desfasura la hotelul Carlton din Lille, sub directa coordonare a patronilor. Mai mult, avocatii sai au denuntat "linsajul mediatic" la care ar fi fost acesta supus pe nedrept.

Numele lui Dominique Strauss-Kahn a fost mentionat in fata anchetatorilor de cateva prostituate si mai multi intermediari implicati in "Afacerea Carlton", anunta revista Closer in luna octombrie a anului trecut, in editia sa electronica.

Dosarul de prostitutie fusese deschis in luna martie 2011, iar procurorii au sustinut ca in activitatile ilegale desfasurate in incinta hotelului Carlton din Lille ar fi fost implicate inclusiv fete minore.

Cinci persoane, printre care proprietarul hotelului, directorul de relatii publice, dar si un cunoscut avocat, au fost puse ulterior sub acuzare, iar judecatorii au decis in luna octombrie ca trei hoteluri din Lille, inclusiv hotelul Carlton, sa fie inchise administrativ pentru trei luni.

Quarterly Report - Editia 4

”Minune” într-un sat din Iași: Icoana dintr-o troiță a fost înlocuită cu un poster electoral cu chipul primarului
”Minune” într-un sat din Iași: Icoana dintr-o troiță a fost înlocuită cu un poster electoral cu chipul primarului
Incidentul a avut loc în satul Cotârgaci, din comuna Bălțați, județul Iași. Localnicii au descoperit cu stupoare că icoana dintr-o troită din zonă a fost înlocuită cu un poster...
Pericolul extremist crește în Europa. Formațiunea xenofobă și eurosceptică Partidul Libertății, pe primul loc în sondajele pentru europarlamentare în Austria
Pericolul extremist crește în Europa. Formațiunea xenofobă și eurosceptică Partidul Libertății, pe primul loc în sondajele pentru europarlamentare în Austria
Mai mult de un sfert dintre austrieci indică că vor vota cu formaţiunea xenofobă, eurosceptică şi prorusă Partidul Libertăţii (FPOe), la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie. Potrivit...
#Dominique Strauss Kahn arestat, #afacerea Carlton Strauss Kahn , #FMI
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
de acord, sa-i aresteze si pe toti admiratorii lui de pe ziare.com