Dominique Strauss-Kahn, inculpat oficial

Joi, 19 Mai 2011, ora 22:05
2550 citiri
Dominique Strauss-Kahn, inculpat oficial

Judecatorii instantei din Manhatan l-au pus sub acuzare, oficial, pe fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a anuntat un procuror din New York.

Acest lucru inseamna ca s-a dat startul procesului in care Dominique Strauss-Kahn este acuzat ca ar fi agresat sexual o camerista de la hotelul Sofitel, potrivit Mercury News.

Judecatorii au suspendat, momentan, sedinta, pentru a avea timp de gandire. Principalele temeri sunt ca fostul sef al FMI s-ar putea refugia pe teritoriul Ambasadei Frantei din SUA.

Fostul director FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost adus, din nou, la tribunal, joi, unde va avea loc o noua audiere. In cursul audierii, avocatii vor cere, inca o data, eliberarea pe cautiune.

Fostul sef al FMI a fost adus la instanta din Manhattan in mare secret si nimeni nu l-a vanzut intrand la tribunal.

Potrivit unuia dintre avocatii sai, William Taylor, clientul sau "este bine, este optimist si in stare buna de sanatate".

Dominique Strauss-Kahn, audiat din nou, cere eliberarea conditionata

In ciuda esecului de luni, avocatii lui Strauss-Kahn vor solicita eliberarea sa, dar si masuri stricte de supraveghere.

In urma cu trei zile, judecatoarea Melissa Jackson a refuzat sa permita eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn, spunand ca este "un judecator corect si pur si simplu ii este teama ca Strauss-Kahn va fugi".

Procurorul ce reprezinta acuzarea a cerut o pedeapsa de 25 de ani de inchisoare pentru acesta. Pentru ca nu exista un tratat de extradare cu Franta, procurorul se teme ca acesta ar putea sa fuga din SUA.

Dominique Strauss-Kahn a demisionat din fruntea FMI

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a anuntat ca demisioneaza din functie in urma scandalului in care a fost implicat.

Strauss Kahn a spus ca a anuntat deja Consiliul de Administratie in ceea ce priveste intentia sa, precizand ca vrea ca retragerea sa fie "cu efect imediat".El neaga insa, in continuare, cu fermitate ca ar fi vinovat de tentativa de viol de care este acuzat.

"Cu o infinita tristete pe care o simt in acest moment imi prezint demisia din functia de director al FMI. In acest moment ma gandesc la sotia mea, pe care o iubesc mai multe decat orice, la copiii mei, la familia si la prietenii mei. Ma gandesc de asemenea si la colegii mei de la FMI cu care am realizat atat de multe lucruri minunate in ultimii trei ani si nu numai.

Tuturor le spun, cu convingere, ca nu ma fac vinovat de acuzatiile care mi se aduc. Vreau sa protejez institutia pe care am servit-o cu onoare si devotiune, si, in special, vreau sa imi dedic toata puterea, tot timpul, si toata energia ca sa imi dovedesc nevinovatia", a scris DSK in scrisoare de demisie.

Quarterly Report - Editia 4

”Minune” într-un sat din Iași: Icoana dintr-o troiță a fost înlocuită cu un poster electoral cu chipul primarului
”Minune” într-un sat din Iași: Icoana dintr-o troiță a fost înlocuită cu un poster electoral cu chipul primarului
Incidentul a avut loc în satul Cotârgaci, din comuna Bălțați, județul Iași. Localnicii au descoperit cu stupoare că icoana dintr-o troită din zonă a fost înlocuită cu un poster...
Pericolul extremist crește în Europa. Formațiunea xenofobă și eurosceptică Partidul Libertății, pe primul loc în sondajele pentru europarlamentare în Austria
Pericolul extremist crește în Europa. Formațiunea xenofobă și eurosceptică Partidul Libertății, pe primul loc în sondajele pentru europarlamentare în Austria
Mai mult de un sfert dintre austrieci indică că vor vota cu formaţiunea xenofobă, eurosceptică şi prorusă Partidul Libertăţii (FPOe), la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie. Potrivit...
#Dominique Strauss Kahn inculpat, #acuzatie DSK , #FMI