Inchisoarea in care a fost dus Dominique Strauss-Kahn, cosmarul oricarui detinut (Galerie foto)

Marti, 17 Mai 2011, ora 09:32
5719 citiri
Inchisoarea in care a fost dus Dominique Strauss-Kahn, cosmarul oricarui detinut (Galerie foto)

In doua zile, seful FMI a trecut dintr-un luxos apartament de hotel, pe care dadea 3.000 de dolari/noapte, intr-o celula a inchisorii Rikers Island, una dintre cele mai dure din Statele Unite.

Dominique Strauss-Kahn a fost "cazat" in aripa de est a inchisorii, luni seara. El sta singur intr-o celula de 3/4 metri si nu va avea contact cu ceilalti detinuti, masuri luate pentru ca este considerat o celebritate.

In plus, se stie ca violatorii si pedofilii au parte de un "tratament special" in inchisorile americane, iar mai marii inchisorii se tem pentru siguranta directorului FMI.

Un purtator de cuvant al Departamentului de Corectie din New York, a declarat ca "nu este vorba de a-l izola de oameni, ci de a impiedica agresarea sa de catre alti detinuti".

Dominique Strauss-Kahn risca peste 70 de ani de inchisoare

Strauss-Kahn "imparte aerul" cu alti 14.000 de detinuti, barbati si femei, care au fost detinuti sau condamnati pentru o serie de infractiuni violente comise in New York City.

Potrivit informatiilor obtinute de catre BBC, programul lui Dominique Strauss-Kahn va fi asemanator cu cel al celorlaltor detinuti, cu exceptia faptului ca, de cate ori va iesi afara din celula, va fi insotit de un gardian.

Va avea parte de o ora de activitati recreative, zilnic, dar meniul va fi departe de cel al unui restaurant din Manhattan.

Inchisoarea Rikers Island are un buget de 860 milioane de dolari anual. In ea lucreaza 7.000 de gardieni si ofiteri, 1.500 de civili (bucatari, medici) si are 14.000 de detinuti, criminali periculosi, multi dintre ei in asteptarea sentintei.

Populatia permanenta a insulei pe care se afla Rikers Island este de 11.355 de locuitori, mai putina decat numarul detinutilor.

Rikers Island este un labirint de cladiri, construite pe 1.672 km2, pe insula East River, intre Queens si Bronx.

BBC remarca faptul ca, atunci cand un regizor american vrea sa ilustreze ororile si violenta dintr-o inchisoare, printre primele sale optiuni se afla Rikers Island.

Reputatia si numarul mare de incidente violente care s-au petrecut de-a lungul timpului, au determinat conducerea inchisorii s-o transforme intr-o fortareata.

Actele de violenta au ramas in istorie. John Reyes, un gardian, povestea in 1991 ca in inchisoare se petrec multe acte violente si chiar crime. Drept urmare inchisoarea a fost supusa unor reforme riguroase care au facut-o sa devina cea mai sigura din stat.

Sistemul este foarte bine organizat, dar atmosfera este foarte tensionata. Detinutii simt nevoie sa se apere, dar daca sunt surprinsi cu o arma, li se prelungeste sentinta.

Quarterly Report - Editia 4

Pronosticul lui Traian Băsescu despre alegerile pentru Primăria Capitalei: ”Oamenii vor reacționa la această îmbârligare socialisto-liberală”
Pronosticul lui Traian Băsescu despre alegerile pentru Primăria Capitalei: ”Oamenii vor reacționa la această îmbârligare socialisto-liberală”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre actuala clasă politică din România și alegerile pentru Primăria Capitalei. Fostul președinte consideră că oamenii nu se vor lăsa...
Ce pensie va primi Traian Băsescu pentru un mandat în Parlamentul European. Surpriză în topul pensionarilor de lux
Ce pensie va primi Traian Băsescu pentru un mandat în Parlamentul European. Surpriză în topul pensionarilor de lux
Mandatul la Bruxelles a ajuns pentru mulți dintre politicienii români un refugiu: nu prea mai sunt trași la răspundere de opinia publică așa cum se întâmpla când erau parlamentari sau...
#inchisoare Dominique Strauss Kahn, #Rikers Island , #FMI