Ministrul belgian de Finante, interesat de sefia FMI

Luni, 23 Mai 2011, ora 12:18
735 citiri
Ministrul belgian de Finante, interesat de sefia FMI

Didier Reynders, ministrul belgian de Finante, a anuntat ca este interesat sa-l inlocuiasca pe Dominique Strauss-Kahn la conducerea Fondului Monetar International (FMI).

Totusi, acesta recunoaste ca are putine sanse in batalia cu ministrul francez al Finantelor, Christine Lagarde, care pare sa fie favorita in Europa, conform RFI.fr.

Africa de Sud si Australia au lansat, in mod oficial, un apel comun pentru ca noul director general al FMI sa nu fie numit pe criterii ce tin de nationalitate, ci de merit.

Europenii, insa, o doresc pe Christine Lagarde, care este sustinuta inclusiv de Germania si Regatul Unit. De fapt, singura voce separata de opinia UE pare sa vina din Belgia, unde ministrul de Finante, Didier Reynders, care detine aceasta functie inca din 1999, a declarat ca vrea sa candideze in cursa pentru sefia FMI.

Pe de alta parte, Didier Reynders ar putea fi o alternativa extrem de buna pentru UE, avand in vedere ca sansa ministrului Christine Lagarde este umbrita de un scandal in care aceasta este implicata impreuna cu fostul om de afaceri Bernard Tapie.

Christine Lagarde, intr-un scandal de milioane de euro - vezi de ce poate rata sefia FMI

Pe 10 mai, un procuror a recomandat o ancheta cu privire la rolul jucat de Lagarde in acordarea unei compensatii de 285 de milioane de euro lui Tapie, fost ministru de stanga.

Tapie a dat in judecata Guvernul, acuzand ca fosta banca de stat Credit Lyonnais l-a fraudat, in timpul vanzarii partii sale din compania Adidas, in 1993.

Opozitia o acuza pe Lagarde de abuz de autoritate, pentru ca a renuntat la lupta juridica cu Tapie, in incercarea de a pune punct cazului. Lagarde a trimis cazul unui comitet de arbitrare, trecand peste oficialii din ministerul sau.

Procurorul sustine ca Lagarde a ignorat recomandarile de verificare a legalitatii arbitrajului si a refuzat recomandarile de a face apel impotriva compensatiei uriase primite de Tapie.

Trei judecatori trebuie sa decida acum daca vor merge inainte cu acuzatiile impotriva Christinei Lagarde sau renunta la caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#Didier Reynders, #sefie fmi, #Didier Reynders candidat FMI , #FMI