Strauss-Kahn acuza adversarii politici si serviciile secrete, in scandalul sexual

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 12:28
2443 citiri
Strauss-Kahn acuza adversarii politici si serviciile secrete, in scandalul sexual
Foto: Arhiva

Fostul director al Fondului International Monetar, Dominique Strauss-Kahn, i-a acuzat pe openentii sai politici, asociati cu Nicolas Sarkozy si partidul sau de guvernare UMP, pentru anularea candidaturii sale la presedintia Frantei prin orchestrarea scandalului care a izbucnit anul trecut, cand a fost acuzat de agresarea unei menajere dintr-un hotel din New York.

Strauss-Kahn a declarat, intr-un interviu exclusiv acordat The Guardian , ca mediatizarea intensa si incarcerarea sa sub acuzatiile de tentativa de viol au fost dirijate de oponentii sai politici.

El nu considera ca incidentul cu Nafissatou Diallo a fost o inscenare, insa sustine ca escaladarile ulterioare ale evenimentelor desfasurate pe 14 mai in urmarire penala, distrugandu-i sansele de a castiga presedintia, au fost "modelate de cei cu o agenda politica" si ca "au fost implicate mai multe aspecte decat o simpla coincidenta".

Strauss-Kahn, 63 de ani, sustine ca a fost fost pus sub supravegherea serviciului francez de informatii cu saptamani inainte de a fi arestat.

"Poate ca am fost naiv din punct de vedere politic, dar pur si simplu nu am crezut ca vor merge atat de departe... Nu am crezut ca vor gasi ceva care sa poata sa ma opreasca", i-a spus Strauss-Kahn jurnalistului american Edward Epstein.

Epstein, a carui carte despre scandalul Sofitel va fi publicata luni pe Internet, a precizat ca Strauss-Kahn, desi nu a mentionat niciun nume, se refera indirect la presedintele Nicolas Sarkozy si partidul sau.

La momentul arestarii sale, pe 14 mai 2011, Strauss-Kahn il depasea in sondaje pe socialistul Francois Hollande, care are in prezent cele mai mari sanse de a castiga alegerile prezidentiale in al doilea tur de scrutin programat pe 6 mai in Franta.

Strauss-Kahn isi fundamenteaza acuzatiile pe propriile studii derulate in ultimele 11 luni cu ajutorul unui serviciu de detectivi particulari.

Fostul director al FMI sustine ca a devenit constient de faptul ca era urmarit de serviciul francez de informatii cu mult timp inainte de incidentul de la Sofitel. In dimineata zilei de 14 mai ar fi primit un SMS pe telefonul BlackBerry de serviciu si e-mailuri personale de la o prietena din Paris. Ea l-a avertizat ca sunt interceptate comunicatiile si ca un e-mail trimis sotiei sale, Anne Sinclair, a fost descoperit de catre un simpatizant al partiului UMP.

De asemenea, Strauss-Kahn a insistat asupra dansului festiv executat de doi angajati ai hotelului Sofitel, surprins de camerele de luat vederi, la putin timp dupa ce Diallo l-a denuntat pe Strauss-Khan politiei din New York.

Potrivit unui avocat al lui Diallo, afirmatiile lui Dominique Strauss-Kahn potrivit carora evenimentele din New York ar fi fost determinate de catre oponentii sai politici sunt "complet absurde".

Acest lucru este complet absurd, nu am nimic altceva de spus", a declarat Douglas Wigdor pentru AFP, preluat de Le Figaro.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#DKS acuza oponenti politici, #acuzatii viol Strauss Kahn, #scandal sexual Dominique Strauss Kahn , #FMI