DSK a vorbit, in premiera, despre "momentul oribil" al incatusarii: Este nedrept

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 18:40
1344 citiri
DSK a vorbit, in premiera, despre "momentul oribil" al incatusarii: Este nedrept
Foto: AFP

Dominique Strauss-Kahn, fostul sef al Fondului Monetar International (FMI) implicat intr-un scandal sexual, a criticat dur modul in care a fost tratat de politistii americani.

Acesta a sustinut, intr-un interviu acordat CNN, ca momentul in care politistii l-au plimabat incatusat prin fata tuturor televiziunilor, in New York, fara sa stie daca este sau nu vinovat, a fost "oribil", scrie The Telegraph.

Dominique Strauss-Kahn: Nu mai suport. Sa ma lase in pace!

Strauss-Kahn si-a dat demisia de la conducerea FMI, in urma cu doi ani, dupa ce o femeie de serviciu de la un hotel din New York l-a acuzat pe acesta ca ar fi incercat sa o violeze. Atunci a fost prezentat in fata presei cu catuse la maini, inainte de pronuntarea vreunui verdict.

El a vorbit despre acest episod al vietii sale in primul interviu televizat in limba engleza de cand si-a dat demisia de la sefia FMI, in 2011. "Problema este ca atat in societatea europeana, cat si in cea americana, se presupune ca trebuie sa fii considerat nevinovat pana cand esti condamnat", a declarat acesta.

Dominique Strauss-Kahn, 1,5 milioane de dolari pentru camerista agresata

"Dar esti prezentat in fata tuturor ca si cum ai fi un criminal, intr-un moment in care nimeni nu stie daca acest lucru este adevarat sau nu - poate ca esti un criminal, poate ca nu. Ramane sa fie dovedit mai tarziu, asa ca este nedrept sa pui oamenii intr-o lumina proasta in fata intregii lumi, in conditiile in care nu stii inca ce au facut", a mai spus Strauss-Kahn.

Acesta avea planuri mari pentru a ajunge presedintele Fratei, insa i-au fost spulberate in momentul in care a fost arestat, in mai 2011. Atunci, Nafissatou Diallo, o imigranta din Guineea care lucra ca femeie de serviciu in hotelul Sofitel din New York, l-a acuzat ca a incercat sa o violeze cand a intrat in camera sa pentru a face curatenie.

Strauss-Kahn a scapat de procesul care l-a costat functia: menajera violata retrage plangerea

Strauss-Kahn a fost acuzat, printre altele, de tentativa de viol, abuz sexual si privare de libertate, si intemnitat in inchisoarea Ryker's Island. El a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu Diallo, sustinand insa ca totul a fost de comun acord. Apoi a marturisit ca intamplarea a fost "un esec moral", pe care il va regreta pentru tot restul vietii sale.

O luna mai tarziu, procesul a fost anulat din cauza lipsei de credibilitate a femeii, iar Strauss-Kahn i-a platit acesteia suma ceruta si s-au inteles pe cale civila.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Strauss Kahn scandal sexual, #Strauss Kahn agresiune sexuala, #Strauss Kahn arestat, #Strauss Kahn dezvaluiri scandal sexual , #proces