Vezi experienta unei jurnaliste de la Realitatea TV cu Strauss Kahn

Marti, 17 Mai 2011, ora 15:10
5662 citiri
Vezi experienta unei jurnaliste de la Realitatea TV cu Strauss Kahn
Foto: tvmagia.ro

In plin scandal declansat de acuzatiile de viol la adresa directorului FMI, Dominique Strauss Kahn, jurnalista Laura Chiriac, de la postul de televiziune Realitatea TV, a povestit propriile experiente cu seful FMI, despre care spune ca nu a ezitat sa fie extrem de amabil cu ea.

Strauss-Kahn s-a aratat foarte interesat de jurnalista romanca pe care a invitat-o personal la un dineu, unde cei doi au vorbit toata seara. La finalul intalnirii, seful FMI a insistat in repetate randuri ca Laura Chiriac sa mai ramana la petrecere.

Jurnalista a povestit celor de la Adevarul ca intalnirea cu seful FMI a avut loc in perioada in care lucra pentru un post de radio, ea precizand ca Strauss Kahn a fost extrem de politicos si amabil.

"Lucram pe atunci la RFI si am participat la o conferinta la Bucuresti, unde era invitat si domnul Strauss-Kahn. Eram destul de putini jurnalisti in sala care erau francofoni, asa ca ni s-a adresat mai mult noua, celor care vorbeam limba.

Este un fapt cunoscut printre jurnalisti ca domnul Strauss-Kahn nu face economie de seductie. Se stie ca incearca mereu sa fie amabil. Atitudinea e mai degraba una agreabila. Nu a pus niciodata presiune pe cele carora se adreseaza. De aceea, nici nu exista plangeri in afara de cea a jurnalistei Tristane Banon care sustine ca acesta ar fi violat-o in 2002.

Dupa conferinta, Strauss-Kahn a insistat sa ne vedem la dineul care avea loc in acea seara la ambasada, eveniment la care oricum m-as fi dus. La dineul respectiv am vorbit mult, iar conversatia a fost una interesanta si agreabila, iar seful FMI a fost foarte politicos si amabil. Cand am vrut sa plec a insistat de mai multe ori sa mai raman", povesteste Laura Chiriac.

Ea spune ca a stat la masa chiar langa seful FMI, precizand ca "se cunoaste faptul ca mereu a fost mai interesat sa se adreseze jurnalistelor decat jurnalistilor".

"De fapt, el chiar are reputatia de a fi selectiv. Pana la urma, daca este sa ne uitam si la preferintele sale, este evident ca ii plac femeile care arata bine. Chiar si jurnalista care l-a acuzat de viol este o tanara atragatoare, iar sotia lui, jurnalista Anne Sinclair, este o femeie foarte frumoasa", a mai spus jurnalista de la Realitatea.

Ea a mai precizat ca si cu presedintele Frantei Nicolas Sarkozy a patit "ceva asemanator", adaugand ca majoritatea oamenilor politici francezi sunt recunoscuti pentru amabilitatea pe care o afiseaza fata de femei.

"Pe atunci ministru de Interne, Sarkozy se afla intr-o delegatie in Romania. Ne aflam la un centru de plasament. La un moment dat, Sarkozy a facut doi pasi in spate, s-a uitat catre mine si m-a intrebat daca asa arata toate centrele de plasament din Romania.

Initial nu am inteles de ce m-a oprit tocmai pe mine care ma aflam in spatele lui sa ma intrebe asa ceva. Apoi mi-am dat seama ca asa sunt ei. Politicienii francezi incearca sa iti castige simpatia, sa te treaca pe tine ca jurnalist de partea lor, printr-o atitudine extrem de amabila. Totul face parte din cultura lor. Ei asa sunt, isi spun pe nume si sunt persoane tactile. Te ating, te bat pe spate, chiar daca abia te-au cunoscut", sustine Laura Chiriac.

Jurnalista spune ca este socata de incidentul petrecut la hotelul din New York. In opinia sa, este vorba de o inscenare "bazata pe faptul ca atitudinea lui (n.r. a lui Strauss Kahn) fata de femei era punctul sau sensibil pe care toata lumea il cunostea".

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#jurnalista Laura Chiriac, #director FMI Strauss Kahn , #retinut
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Poza rieu
rieu
rank 1
esti tare mai laura,citind printre rinduri reiese ca te crezi nemeipomenita ca femeie