Violul lui Strauss-Kahn, adevar sau inscenare?

Luni, 16 Mai 2011, ora 13:41
5259 citiri
Violul lui Strauss-Kahn, adevar sau inscenare?
Foto: L\'express

Nu a trecut mult dupa ce seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost arestat sub acuzatia de viol, ca au si aparut voci care spun ca totul i-ar fi fost inscenat.

Si asta pentru ca, la o privire de ansamblu, principalul beneficiar al arestarii lui Strauss-Kahn este actualul presedinte francez, Nicholas Sarkozy, care este in sondajele pentru prezidentiale sub seful FMI.

Sa analizam, insa, toate datele problemei, sa vedem unde s-ar putea infiltra teoria conspiratiei. Un prim fapt care a dus la suspiciuni ar fi ca primul care a anuntat arestarea, pe Twitter, inainte ca informatia sa apara in presa americana, a fost Jonathan Pinet, un militant al Uniunii pentru Miscarea Populara (UMP), formatiunea politica a lui Sarkozy.

Acesta a anuntat retinerea lui Strauss-Khan la doar 15 minute dupa ce s-a produs, citand ca sursa "un amic" de-al sau care, la randul lui, cita un angajat al restaurantului hotelului in care fusese cazat seful FMI, scrie L'Express.

Un al doilea "indiciu" ar fi telefonul uitat de Strauss-Kahn in camera de hotel, multi speculand ca a fost "plantat" acolo ca proba.

Seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, arestat pentru tentativa de viol

Iar argumentul invocat de cei mai multi aparatori ai sefului FMI este acela ca renumele sau de "fustangiu" a fost speculat in acest caz.

"Cred ca i s-a intins o capcana si a cazut in ea. Cine sa fi pus aceasta capcana? Poate veni de la FMI, poate veni de la dreapta franceza, de la stanga franceza...", a spus Christine Boutin, presedinte al Partidului Crestin Democrat francez.

Aceeasi teorie este sustinuta si de Jean-Louis Borloo, fost sustinator al lui Sarkozy, care spune ca lui Strauss-Khan i-a fost plasata "o coaja de banana" sub talpa pantofului si acesta a alunecat pe ea, fiind speculata "vulnerabilitatea" sa in ceea ce priveste femeile.

La randul sau, economistul francez Jacques Attali mentioneaza o posibila "manipulare" ce ar fi avut loc la Hotelul Sofitel, venita pe "filiera franceza".

Michele Sabban, vicepresedinte al Consiliului Regional din Ile-de-France si sustinatoare a lui Strauss-Kahn, merge chiar mai departe, aratand ca este vorba de un complot la nivel mondial.

"Vor sa decapiteze FMI, nu pe candidatul socialist la nominalizarea pentru alegerile prezidentiale. E o conspiratie internationala, care tine de economia internationala. E o noua forma de asasinat politic. Vor sa blocheze FMI", sustine Sabban, adaugand ca DSK este "cel mai puternic om dupa Obama".

Seful Fondului Monetar International a fost arestat, sambata, sub acuzatia de viol, fiind "saltat" de pe aeroportul international John F. Kennedy, din New York.

Seful FMI, arestat: Sotia lui Strauss-Kahn il crede nevinovat

Strauss-Khan a mai facut obiectul unei anchete similare, concentrate pe relatiile intime dintre el si Piroska Nagy, o fosta directoare de origine ungara din departamentul FMI pentru Africa. Cei doi si-ar fi trimis mesaje electronice, iar in 2008, la o conferinta organizata in Europa, ei ar fi intretinut relatii sexuale.

Mesajele au fost descoperite de sotul lui Nagy, un economist argentinian de renume, Mario Blejer, fost angajat FMI. Economista ungara l-a acuzat pe seful FMI si de hartuire sexuala, potrivit unei scrisori, publicate in 2009, de L'Express.

Dominique Strauss-Kahn, in catuse, la testele medicale

Strauss-Kahn a recunoscut la inceputul lui 2008 aceasta relatie cu o subordonata, dezvaluita de Wall Street Journal. FMI a ordonat o ancheta, pentru a stabili daca directorul sau a abuzat de functie pentru favorizarea acestei foste salariate a FMI, in momentul plecarii sale in vara lui 2008 la BERD.

La 25 octombrie, consiliul de administratie al FMI l-a exonerat pe Kahn de orice suspiciune de favoritism, dar i-a reprosat "o grava eroare de judecata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dominique Strauss Kahn viol, #Dominique Strauss Kahn FMI, #Strauss Kahn inscenare viol, #Strauss Khan teoria conspiratiei , #retinut