Dominique Strauss-Kahn a ajuns la o intelegere cu menajera violata

Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 11:36
4012 citiri
Dominique Strauss-Kahn a ajuns la o intelegere cu menajera violata

Fostul sef al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, si menajera care l-a acuzat ca a incercat sa o violeze au ajuns la o intelegere pentru a anula procesul, punand capat unui scandal ce l-a fortat pe DSK sa renunte la ambitia de a deveni presedinte al Frantei si a deschis calea mai multor actiuni in justitie impotriva sa.

Detaliile intelegerii nu sunt cunoscute deocamdata si, cel mai probabil, vor fi inconjurate de confidentialitate, arata AP, citand surse sub protectia anonimitatii. Presa franceza scria vineri ca DSK ar urma sa ii dea menajerei 6 milioane de dolari.

Intelegerea vine dupa ce menajera Nafissatou Diallo l-a acuzat, in mai 2011, pe DSK, de tentativa de viol si atac sexual, desi Strauss-Kahn sustine ca a fost vorba despre un "esec moral" consimtit.

Avocatii celor doi au ajuns la intelegere in ultimele zile, mediati de judecatorul Curtii Supreme din Bronx Douglas McKeon. Un acord separat pune capat procesului intentat de Diallo impotriva publicatiei New York Post.

Diallo, in varsta de 33 de ani, si Strauss-Kahn, de 63, s-au intalnit in camera acestuia de hotel din Manhattan, in 2011. Femeia a declarat politiei ca DSK a fugarit-o prin apartament, i-a dat jos ciorapii si a fortat-o sa ii faca sex oral. Probele DNA i-au sustinut acuzatiile femeii, insa procurorii au renunta la caz dupa ce au decis ca aceasta nu este un acuzator credibil, intrucat a facut o declaratie falsa in dosarul de imigrare in SUA, in urma cu mai multi ani.

Femeia a recurs atunci la un proces civil impotriva lui Strauss-Kahn.

Acuzatiile menajerei au fost urmate la scurt timp de o avalansa de acuzatii sexuale la adresa lui Strauss-Kahn, in Franta. Desi la unele s-a renuntat intre timp, acesta se confrunta cu acuzatii de legatura cu o retea de prostitutie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Dominique Strauss Kahn intelegere menajera, #Dominique Strauss Kahn proces menajera violata , #viol