Dominique Strauss-Kahn, retinut din nou - intr-un caz de prostitutie cu minore

Marti, 21 Februarie 2012, ora 11:05
4580 citiri
Dominique Strauss-Kahn, retinut din nou - intr-un caz de prostitutie cu minore
Foto: Daily Mirror

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost retinut, marti dimineata, la Lille, intr-un dosar de proxenetism.

Strauss-Kahn a fost retinut pentru audieri, la Jandarmeria din Lille, intr-o ancheta privitoare la o retea de prostitutie cu minore, informeaza Le Monde.

Dominique Strauss-Kahn ar putea fi din nou arestat

Citatia oficiala i-a parvenit lui Dominique Strauss-Kahn la finalul saptamanii trecute. Potrivit primelor informatii, este vorba despre un dosar privind organizarea unor petreceri sexuale in restaurante si cluburi de swingeri din Paris, Washington, Madrid, Viena si Belgia, la care fostul sef al FMI ar fi intretinut relatii sexuale cu prostituate. Avocatii sai au pretins ca el nu stia ca femeile sunt prostituate.

Dominique Strauss-Kahn a cerut de mai multe ori sa fie audiat in acest dosar, dezmintind orice speculatie pe tema faptului ca ar fi avut cunostinta de afacerea de proxenetism care se desfasura la hotelul Carlton din Lille, sub directa coordonare a patronilor. Mai mult, avocatii sai au denuntat "linsajul mediatic" la care ar fi fost acesta supus pe nedrept.

Numele lui Dominique Strauss-Kahn a fost mentionat in fata anchetatorilor de cateva prostituate si mai multi intermediari implicati in "Afacerea Carlton", anunta revista Closer in luna octombrie a anului trecut, in editia sa electronica.

Dosarul de prostitutie fusese deschis in luna martie 2011, iar procurorii au sustinut ca in activitatile ilegale desfasurate in incinta hotelului Carlton din Lille ar fi fost implicate inclusiv fete minore.

Strauss-Kahn nu stia ca face sex cu prostituate: Toate erau goale

Cinci persoane, printre care proprietarul hotelului, directorul de relatii publice, dar si un cunoscut avocat, au fost puse ulterior sub acuzare, iar judecatorii au decis in luna octombrie ca trei hoteluri din Lille, inclusiv hotelul Carlton, sa fie inchise administrativ pentru trei luni.

DSK, in varsta de 62 de ani, a demisionat din functia de sef al FMI in mai 2011, dupa ce a fost acuzat de viol de catre o camerista din New York. El a revenit in Franta in august, dupa ce cazul din SUA a fost inchis.

Vrea sa scape pentru otita

Avocatii lui DSK spun ca acesta sufera de otita si e de asteptat ca acestia sa ceara intreruperea detentiei pentru un examen medical.

In mod normal, Strauss-Kahn ar trebui sa stea 24 de ore in detentie preventiva, insa aceasta masura poate fi prelungita pana la 48 de ore.

Ii livrau prostituate peste Ocean

Unul dintre cei 8 oameni urmariti in acest dosar alaturi de DSK, comisarul lillois Jean-Christophe Lagarde, a fost si el retinut, fiind acuzat ca ii transporta lui Strauss-Kahn prostituatele chiar si in Statele Unite, unde acesta se afla in calitatea sa de director al FMI.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Dominique Strauss Kahn arestat, #Strauss Kahn arest prostitutie , #viol