Dominique Strauss Kahn: Misterele menajerei violate ies la lumina

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 10:04
17608 citiri
Dominique Strauss Kahn: Misterele menajerei violate ies la lumina

Anonimatul enigmaticei menajere de la hotelul newyorkez Sofitel, care a provocat scandalul in cazul fostului presedinte al FMI, si lipsa oricaror informatii privind acea femeie sunt provocari greu de tainuit in fata presei si a opiniei publice.

Sapte case si zece bordeie

De undeva, era inevitabil sa apara stiri. Dupa cum relateaza Le Figaro, reporterul din Guineea al agentiei France Presse a reusit sa ajunga pana la locul natal al tinerei, pe numele ei Nafissatou Diallo.

Ea provine din catunul Tchiakoulle, o localitate izolata din zona muntoasa Fouta Djallon. Acolo locuiesc rudele tinerei menajere din New York, care au relatat ziaristului de la France Presse ca este o musulmana "foarte pioasa" si la locul ei.

Catunul, situat pe malul unui rau, este alcatuit din sapte case zidite si vreo zece bordeie. Nu exista drum de acces, iar localnicii circula parcurgand cararea pe jos. Nu i-a fost usor ziaristului sa localizeze catunul, dar s-a documentat la propriile sale rude, rezidente in New York, si la o ruda a menajerei.

O lovitura grea: i-a murit sotul

Tatal menajerei, decedat in 2009, la varsta de 90 ani, fusese un agricultor sarac, dar respectat in regiune. Avusese sase copii, din care trei baieti si trei fete. Nafissatou Diallo este mezina. O sora mai mare, rezidenta in SUA, tine legatura cu cei din catunul natal, unde si-a construit o casa de zid.

Conform relatarilor unui frate vitreg, Nafissatou Diallo a locuit in catun pana la varsta de 13 ani, cand s-a mutat in Labe, principalul oras al regiunii, situat la 80 km. La 17 ani a revenit insa in catun, ca sa se marite. S-a casatorit, a nascut o fetita, dar fericirea nu i-a fost de lunga durata: i-a murit sotul.

Singura solutie pentru a-si salva existenta a fost sa emigreze in SUA, impreuna cu fetita, ajutata si de sora mai mare, care era deja instalata la New York.

Izolata de familie, a ramas o enigma

Si-a gasit curand de lucru, ca menajera. Din motive pe care nu a stiut sa le explice nimeni, odata sosita in America, Nafissatou Diallo a rupt orice legatura cu rudele. Mai mult decat atata, fratele ei vitreg a relatat ca nici n-a dorit sa-i raspunda la telefon.

Cu toate acestea, cotidianul senegalez Wal Fadjri, citat de Le Figaro, relateaza ca, in ultimul an, ar fi revenit in Africa, unde s-ar fi recasatorit cu un cetatean din Gambia.

Tot membrii familiei relateaza ca n-a frecventat nicio scoala in copilarie, iar singurele ei cunostinte provin de la cursurile religioase urmate in catunul natal, unde a invatat sa recite versete din Coran.

Un unchi a relatat ziaristului ca ar fi auzit la un post de radio istoria unui oarecare "alb" care ar fi incercat sa abuzeze de o localnica de-a lor, in America.

A ramas uluit cand ziaristul de la France Presse l-a informat ca "localnica" este chiar nepoata lui.

Citește și:
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, victorie ce o va propulsa pe Meloni în funcția de prim-ministru....
PNL își pune speranțele în Nicolae Ciucă pentru prezidențiale: ”Va duce partidul la peste 30 de procente”
PNL își pune speranțele în Nicolae Ciucă pentru prezidențiale: ”Va duce partidul la peste 30 de procente”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunțat luni, 26 septembrie, că premierul Nicolae Ciucă este, în prezent, principala opţiune a partidului pentru alegerile prezidențiale din...