Strauss-Kahn ar putea fi victima unui complot politic, acuza apropiatii sai

Luni, 04 Iulie 2011, ora 15:05
1018 citiri
Strauss-Kahn ar putea fi victima unui complot politic, acuza apropiatii sai
Foto: Arhiva

Apropiatii fostului director al FMI sustin ca Dominique Strauss-Kahn este victima unui complot politic si acuza patronii hotelului la care s-ar fi produs agresiunea ca sunt implicati in acest scandal.

Deputatul socialist Francois Loncle, un apropiat al lui Strauss-Kahn, a formulat duminica o noua ipoteza in cazul in care fostul director al FMI este acuzat ca ar fi violat o menajera a hotelului Sofitel din New York, scrie

Le Parisien. Loncle a sustinut ca intre grupul Accor - proprietarii hotelului la care ar fi avut loc agresiunea - si oficiali francezi ar exista o legatura.

"Nu este deocamdata clar din comportamentul liderilor ce legaturi ar fi avut cu grupul Accor si daca aceste conexiuni s-au produs dupa sau inaintea acuzatiilor. Nici nu vreau sa ma gandesc ca acest caz ar avea de fapt un grad ridicat de responsabilitate politica. Dar cred ca intre Paris si New York s-a intamplat ceva", a declarat Loncle.

El a explicat pentru AFP ca asteapta raspunsuri clare la intrebari. "Caror persoane de la Paris le-au telefonat oamenii de la Sofitel? Directorului serviciilor de Informatii generale (serviciile de informatii interne)? La ce ora au telefonat ei in aceasta faimoasa noapte?", a spus Loncle.

Michele Sabban, o apropiata a fostului director al FMI, merge si mai departe cu acuzatiile si vorbeste chiar despre "un atentat politic", sugerand ca Nicolas Sarkozy ar fi implicat in acest caz. Sabban a facut referire intr-o inteventie pentru un post de radio la faptul ca presedintele francez l-a decorat in 2006, pe cand era ministu de Interne cu Legiunea de Onoare, cea mai inalta distictie a statului francez, pe Ray Kelly, un oficial din cadrul politiei newyorkeze. Grupul hotelier Accor a negat "oficial", duminica, orice interventie a liderilor sai in acest caz.

Strauss-Kahn a fost acuzat in luna mai ca a violat o menajera a hotelului in care era cazat la New York. Initial, in acest caz s-a dispus arestul la domiciliul, insa, vineri, fostul director al FMI a fost eliberat si va fi judecat in libertate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Strauss Kahn inscenare viol, #Strauss Kahn agresiune sexuala, #Strauss Kahn FMI , #viol