Donald Trump era convins că uraganele din SUA sunt provocate de China, cu o ”armă secretă”. Dezvăluirile revistei Rolling Stone

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 20:21
3429 citiri
Donald Trump era convins că uraganele din SUA sunt provocate de China, cu o ”armă secretă”. Dezvăluirile revistei Rolling Stone
Donald Trump sugera utilizarea armelor nucleare pentru a dezactiva uraganele FOTO Hepta

Fostul preşedinte al SUA Donald Trump credea că guvernul de la Beijing deţine un fel de armă secretă prin intermediul căreia provoca uragane în țara sa, potrivit unor surse ale Administraţiei sale citate de revista Rolling Stone.

Sursele respective au mai menționat că Trump punea constant întrebări în acest sens, mai ales la începutul mandatului său.

În numărul său din luna mai, revista Rolling Stone citează cel puţin trei surse ale Administraţiei Trump (toate anonime) care subliniază că acest subiect a fost recurent de-a lungul anului 2018 şi în cel următor, în asemenea măsură încât echipa sa de la guvernare începuse să glumească pe seama ”pistolului de uragane”.

Trump a cerut echipei sale de securitate să afle dacă Beijingul deţinea această tehnologie şi, deşi interlocutorii săi îi răspundeau că nu, preşedintele continua să întrebe, sugerând chiar utilizarea armelor nucleare pentru a dezactiva uraganele, făcându-se ecou al unei curioase teorii care circulase în acest sens în timpul Războiului Rece.

Revista, care nu îşi ascunde antipatia faţă de Trump şi de anturajul său (pe care îl numeşte ”Trumpland”), citează o altă anecdotă, cuprinsă în memoriile fostului ministru al apărării Mark Esper şi publicate săptămâna trecută, potrivit căreia Trump a preconizat bombardarea cu rachete laboratoarele clandestine de droguri din Mexic.

În orice caz, insistenţa lui Trump de a arăta cu degetul acuzator spre China pe tema uraganelor a început să scadă din intensitate după doi ani şi a fost dată uitării odată cu apariţia altor preocupări, nu întotdeauna consistente, ale fostului preşedinte american, notează revista.

#Donald Trump presedinte SUA, #China, #uragan america, #arme nucleare , #stiri Donald Trump