Donald Trump: Averea mea fluctueaza in functie de sentimente

Luni, 18 Mai 2009, ora 15:22
3692 citiri
Donald Trump: Averea mea fluctueaza in functie de sentimente
Foto: The Wall Street Journal

Cat de mult valoreaza Donald Trump? Este o intrebare pe care si-au pus-o analistii de ani de zile, insa chiar omul de afaceri a oferit, in cadrul unei audieri, intr-un proces, secretele evaluarii averii sale.

Faimos atat pentru afacerile imobiliare, dar mai ales pentru aparitiile la televiziune, Donald Trump a spus, in repetate randuri, ca averea sa valoreaza miliarde de dolari, relateaza The Wall Street Journal.

De asemenea, omul de afaceri a dat in judecata niste ziaristi, care au scris ca averea sa valoareaza intre 150 - 250 de milioane de dolari, spunand ca aceasta evaluare i-a "stricat" afaceri din Philadelphia pana in Kiev.

"Valoarea mea neta fluctueaza, creste si scade odata cu piata, in functie de atitudini, sentimente, chiar propriile mele sentimente", a spus magnatul, intr-o depozitie din 2007, facuta publica acum, din cauza problemelor financiare in care sunt implicate mai multe proiecte de-ale sale.

La acea data, Trump isi estima averea la peste patru miliarde de dolari, chiar sase miliarde de dolari, daca lua in considerare si valoarea brandului sau. Intr-un interviu cu publicatia americana, duminica, el a spus ca valoreaza cinci miliarde de dolari, fara brand.

El a mai adaugat ca nu o duce atat de rau pe cat se scrie in presa. "Avem multi bani lichizi in acest moment. Am inceput sa cumparam", a spus Trump.

In 2005, Deutsche Bank i-a evaluat averea, in vederea unui imprumut de 640 de milioane de dolari, pentru constructii, ajungand la suma de 788 de milioane de dolari. Insa Trump a declarat ca banca a calculat doar cateva dintre activele sale, nu intreaga avere.

Pe langa propriile constructii, Trump si-a "imprumutat" numele altor dezvoltatori imobiliari, in schimbul unei sume de bani sau a unor pachete de actiuni in cadrul proiectelor respective.

In repetate randuri, omul de afaceri s-a referit la acele proiecte drept proprietatea sa, ceea ce nu era adevarat, rezultand in cateva procese, printre care si cel in care a fost nevoit sa explice cum isi calculeaza averea.

Omul de afaceri a explicat cat de importanta este "proiectia mintala", pentru succesul proiectelor sale. De exemplu, intrebat de analiza financiara a terenului de golf Bedminster, din New Jersey, care a raportat pierderi de 4,6 milioane de dolari, in 2005, Trump a spus ca, dupa calculele sale, pe care nu le-a pus niciodata pe hartie - terenul ar fi trebuit sa-i aduca, in cele din urma, 210 milioane de dolari.

Intreabat daca s-a gandit vreodata ca realitatea nu se va potrivi cu propriile calcule mintale, el a declarat: "Este posibil sa-mi iasa atat, este posibil sa nu-mi iasa. Dar cred ca o sa-mi iasa".

Pe acelasi principiu, Trump a spus ca, intotdeauna, este bine sa-ti pui proiectele intr-o lumina buna. "Cine ar spune, vreodata, ca proiectul nu-i merge bine?", a incheiat omul de afaceri.

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#Donald Trump avere, #evaluare avere Trump , #afaceri
Comentarii
R
Ratoiul Donald
rank 1