Trump se retrage din afaceri, ca sa nu existe discutii. Se vor ocupa baietii lui de imperiul financiar

Miercuri, 11 Ianuarie 2017, ora 23:41
5181 citiri
Trump se retrage din afaceri, ca sa nu existe discutii. Se vor ocupa baietii lui de imperiul financiar
Foto: Facebook / Donald Trump

Republicanul Donald Trump a declarat miercuri dupa-amiaza, in prima conferinta de presa din ultimele doua luni, ca are de gand sa-si pastreze bunurile din cadrul imperiului sau economic, dar va ceda controlul catre fiii sai majori, Donald Jr. si Eric Trump.

De asemenea, presedintele-ales a explicat ca a luat aceasta decizie pentru ca-i respecta pe alegatorii americani, desi legislatia conflictului de interese nu se aplica in cazul sau si ar putea sa conduca in continuare atat Trump Organization, cat si Statele Unite.

Miliardarul republican a precizat ca va demisiona imediat de la conducerea hotelurilor, a terenurilor de golf si a sutelor de societati comerciale detinute prin Trump Organization.

De asemenea, acesta isi va muta toate bunurile intr-un trust, pentru a da asigurari ca nu va actiona in mod intentionat ca presedinte pentru a-si favoriza propriile afaceri.

Donald Trump este sub presiune pentru a se distanta de imperiul economic inainte de investirea sa la Casa Alba. Insa, legislatia de combatere a conflictului de interese nu il vizeaza pe presedinte si vicepresedinte, cei doi avand dreptul de a-si controla afacerile personale si dupa ce ajung la putere.

"As putea sa-mi conduc afacerile si sa conduc executivul in acelasi timp. Insa, nu imi place cum ar arata asta, dar as putea sa fac asa ceva daca mi-as dori", a declarat presedintele-ales al Statelor Unite.

Expertii sustin ca metoda aleasa de miliardarul republican pentru a se distanta de imperiul sau economic risca sa genereze scandaluri viitoare de coruptie.

Donald Trump a explicat ca a renuntat in urma cu doar cateva zile la un proiect de dezvoltare imobiliara in valoare de doua miliarde de dolari in Dubai.

Compania DAMAC a confirmat discutia cu presedintele-ales pentru un proiect imobiliar.

Trump Organization nu se va implica in noi afaceri peste granite in timpul mandatului prezidential a lui Donald Trump. Nici Ivanka Trump nu se va implica in administrarea Trump Organization, aceasta retragandu-se din toate afacerile pentru a avea grija de cei trei copii in noua locuinta din Washington DC. Intre timp, sotul Ivankai va ocupa pozitia de consilier de rang inalt la Casa Alba.

Donald Trump a glumit ca isi va concendia cei doi fii, daca ii vor falimenta companiile.

Miliardarul republican a explicat ca nu are de gand nici acum sa-si publice declaratiile fiscale, pentru ca publicul american nu este interesant de asemenea documente asa cum este interesata presa.

"Am castigat oricum", a declarat Donald Trump.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Trump imperiu financiar, #Trump retragere afaceri , #afaceri