Trump spune ca presedintia l-a costat 2-5 miliarde de dolari, dar nu ii pasa: As face-o din nou instant!

Marti, 22 Octombrie 2019, ora 09:27
3920 citiri
Trump spune ca presedintia l-a costat 2-5 miliarde de dolari, dar nu ii pasa: As face-o din nou instant!

Donald Trump sustine ca presedintia l-a costat intre doua si cinci miliarde de euro, bani pe care i-ar fi castigat daca ar fi continuat sa isi conduca afacerile in loc sa intre in politica.

Dar, "daca ar fi sa o fac din nou, as face-o din nou instant, deoarece cui ii pasa? Daca iti permiti, ce mai conteaza?", a declarat el, citat de Reuters, care mentioneaza insa ca liderul de la Casa Alba nu si-a sustinut afirmatia cu probe.

"Indiferent daca am pierdut doua miliarde de dolari, cinci miliarde de dolari sau mai putin, nu conteaza. Nu-mi pasa. Fac asta pentru tara. O fac pentru oameni", a mai spus Trump.

Nu exista insa dovezi ca Trump a pierdut miliarde de dolari de cand a devenit presedinte. Averea sa neta de 3,1 miliarde de dolari a ramas neschimbata fata de anul trecut, a scris in martie revista Forbes.

Dupa ce Trump a facut o declaratie similara in august, Forbes a scris ca presedintele "nu pierde 3-5 miliarde de dolari", deoarece "castigul sau este departe de a ajunge la trei miliarde de dolari".

Desi averea personala a lui Trump a ramas constanta in ultimul an, el a urcat in lista Forbes a celor mai bogati oameni din lume, in contextul in care zeci de magnati au suferit pierderi financiare, iar asta in timp ce holding-urile sale imobiliare si-au pastrat valoarea.

Spre deosebire de alti presedinti americani recenti, Trump a refuzat sa isi faca publice returnarile de taxe pe venit si s-a luptat cu Congresul si cu instantele sa isi tina secreta situatia financiara.

Trump si-a exprimat luni nemultumirea ca este nevoit sa isi schimbe decizia de a gazdui summit-ul G7 din iunie la statiunea sa de golf din Miami.

Intentia sa de a organiza evenimentul la statiunea de golf Trump National Doral din Miami a fost criticata puternic atat de republicani, cat si de democrati, care au spus ca lasa impresia ca profita de faptul ca este presedinte.

Trump a criticat ceea ce el a numit "aceasta clauza falsa", o prevedere din Constitutia SUA care spune ca presedintii si congresmenii nu trebuie sa profite de functia lor. Criticii il acuza frecvent pe Trump ca incalca aceasta clauza privind retributiile.

El a spus ca ar fi organizat summit-ul in statiune sa de golf fara niciun cost pentru contribuabilii americani, dar ca acum va cauta alte locuri. "Dar nu cred ca vor fi la fel de interesante sau de bune", a afirmat Trump.

Citeste si Trump renunta la organizarea summit-ului G7 la unul din cluburile sale golf

Citeste si:
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Curtea Constituţională (CCR) ar putea să se pronunțe joi, 9 decembrie, cu privire la decizia asupra sesizării PSD în legătură cu proiectul privind asigurarea continuităţii conducerii...
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Certifictul verde va fi introdus temporar, după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Sănătății,...