Trump cere Congresului SUA sa verifice daca Obama i-a ascultat telefoanele

Duminica, 05 Martie 2017, ora 17:36
11057 citiri
Trump cere Congresului SUA sa verifice daca Obama i-a ascultat telefoanele
Foto: Twitter/Donald J. Trump

Casa Alba a cerut, duminica, Congresului SUA sa verifice daca administratia Obama i-a ascultat telefoanele lui Donald Trump in timpul campaniei electorale.

"Rapoartele in privinta unor eventuale anchete potential motivate politic inaintea alegerilor din 2016 sunt foarte ingrijoratoare", a declarat purtatorul de cuvant de la Casa Alba, Sean Spicer, potrivit Fox News.

Acesta a spus ca Donald Trump cere comisiilor Congresului privind serviciile de informatii sa-si exercite autoritatea de supraveghere pentru a determina daca au fost depasite atributiile de ancheta ale ramurii executive in 2016.

Anuntul vine dupa ce Donald Trump l-a acuzat, fara nicio dovada, pe Barack Obama ca i-a pus sub ascultare telefoanele inainte de alegeri. Imediat, Obama a negat acest lucru.

"Presedintele Obama si niciun responsabil al Casei Albe nu au ordonat vreodata supravegherea vreunui cetatean american", a precizat Kevin Lewis, purtatorul de cuvant al lui Barack Obama, dupa ce Trump a transmis pe Twitter: "Groaznic! Tocmai am descoperit ca presedintele Obama mi-a pus sub ascultare liniile telefonice in Trump Tower inca inainte de victoria mea".

Si fostul sef al serviciilor secrete americane, James Clapper, a negat existenta oricarei interceptari de acest gen.

"Nu a existat nicio activitate de interceptare a presedintelui, a presedintelui ales la vremea respectiva, a unui candidat sau a campaniei sale", a declarat Clapper, citat de NBC.

Clapper a spus ca nu stie sa fi existat vreun ordin judecatoresc (asa cum prevede legea americana) pentru ascultarea telefoanelor de la Trump Tower.

#Trump Obama acuzatii interceptari, #Trump Obama telefoane Casa Alba , #Barack Obama