Trump il acuza pe Obama ca l-a interceptat: Groaznic! Un tip rau sau bolnav!

Sambata, 04 Martie 2017, ora 15:05
8230 citiri
Trump il acuza pe Obama ca l-a interceptat: Groaznic! Un tip rau sau bolnav!
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Donald Trump acuza Administratia Obama, fara a prezenta insa nicio dovada care sa-i sustina afirmatiile, ca a interceptat comunicatii in birourile sale din Trump Tower, la New York, inainte de alegerile de anul trecut.

Presedintele Statelor Unite a scris pe Twitter, la ora locala 05:35 (12:35, ora Romaniei), "Groaznic! Tocmai am descoperit ca Obama m-a 'interceptat' in Trump Tower chiar inainte de victorie. Nu s-a gasit nimic. Asta este mccarthism!", referindu-se la urmarirea activistilor si simpatizantilor comunisti in Statle Unite, in anii '50, condusa de senatorul republican Joe McCarthy.

Mesajul a fost postat sambata dimineata, foarte devreme, intr-o serie de anunturi pe pagina de Twitter a presedintelui.

Trump aduce in discutie chiar si perspectiva sa-l dea in judecata pe Obama.

Si il numeste pe Obama "un tip rau (sau bolnav) ".

El a depus, de asemenea, eforturi pentru a-l apara pe Jeff Sessions, in contextul in care secretarul sau al Justitiei este criticat extrem de dur din cauza unor intalniri cu ambasadorul rus la Washington Serghei Kisliak in timpul campaniei in vederea alegerilor prezidentiale de la 8 noiembrie 2016.

"Prima intalnire pe care Jeff Sessions a avut-o cu ambasadorul rus a fost stabilita de adminsitratia Obama in cadrul unui program educativ pentru 100 de ambasadori", a scris Trump.

"Acelasi ambasador rus care s-a intalnit cu Sessions l-a vizitat pe Obama la Casa Alba de 22 de ori, iar de patru ori numai anul trecut", a adaugat el.

Trump nu ofera nicio alta informatie pentru a-si sustine acuzatia potrivit careia Obama a "interceptat" Trump Tower.

Presa americana a scris in ultimele saptamani ca FBI ar fi cerut vara trecuta un mandat pentru supravegherea serviciilor de informatii straine pe teritoriul Statelor Unite (FISA), pentru a monitoriza membri ai echipei lui Trump suspectati de contacte cu oficiali rusi. Mandatul ar fi fost mai intai refuzat, dar apoi acordat in octombrie.

Insa acest lucru nu a fost confirmat vreodata in mod oficial si este neclar daca s-a ajuns la o ancheta completa.

Trump a catalogat presupusa interceptare "o noua josnicie" si a apreciat ca "acesta este Nixon/Watergate", referindu-se la cel mai notoriu scandal, din 1972, care a condus la inlaturarea lui Nixon, dupa expunerea publica a unei retele de spionaj politic, sabotaj si mituire.

Trump este afectat de acuzatii cu privire la legaturi intre echipa sa de campanie si Moscova, in urma unui raport al serviciilor de informatii americane potrivit caruia rusii au fost implicati in atacuri cibernetice vizand sa-l ajute sa obtina victoria in alegeri.

Intr-o ultima intorsatura a acestui scandal, secretarul Justitiei Jeff Sessions a fost nevoit sa se retraga dintr-o ancheta cu privire la presupusa interferenta rusa.

Scandalul Trump-Rusia si implicarea procurorului general al SUA. Urmeaza inca o demisie?

#Trump Obama interceptat Trump Tower, #Trump Obama Rusia intalniri ambasador , #Barack Obama