Trump il ataca pe Obama: De ce nu a facut nimic dupa ce a primit informatii despre amestecul Rusiei in alegeri?

Duminica, 25 Iunie 2017, ora 10:51
6134 citiri
Trump il ataca pe Obama: De ce nu a facut nimic dupa ce a primit informatii despre amestecul Rusiei in alegeri?
Foto: Hepta.ro

Trump il acuza pe Obama ca nu a facut nimic dupa ce a primit de la CIA informatii despre amestecul Rusiei in alegeri

Presedintele american Donald Trump il acuza pe predecesorul sau, Barack Obama, ca nu a facut nimic cu privire la un presupus amestec al Rusiei in alegerile prezidentiale, reprosandu-i modul in care a gestionat informatii secrete referitoare la acest lucru.

"Tocmai am auzit astazi pentru prima oara ca Obama stia despre Rusia cu mult inainte de alegeri si nu a facut nimic cu privire la asta", declara Trump intr-un interviu pentru Fox News care urmeaza sa fie difuzat duminica.

"CIA i-a dat informatii despre Rusia cu mult inainte de alegeri... Daca avea informatiile, de ce nu a facut nimic referitor la asta?", insista el.

Interviul a fost inregistrat vineri, insa Trump l-a atacat pe Obama in mai multe randuri, saptamana aceasta, pe acest subiect, inclusiv intr-o serie de mesaje pe care le-a postat pe Twitter.

The Washington Post a dezvaluit ca Obama a primit informatii de la CIA potrivit carora presedintele rus Vladimir Putin le-a ordonat unor agenti rusi sa actioneze in vederea infrangerii democratei Hillary Clinton si alegerii miliardarului american.

Ziarul scrie ca au avut loc luni de deliberari despre modul de a raspunde actiunilor Moscovei, inclusiv despre planuri in vederea plasarii unor arme cibernetice in infrastructura rusa care sa fie folosite in cazul unei escaladari. Pana la urma Obama a impus unele sanctiuni si a expulzat mai multi diplomati rusi, in decembrie.

"Odata ce administratia Obama a fost informata inainte de alegerile din 2016 ca Rusia se amesteca, de ce n-a actionat? Concentrati-va pe ei, nu pe T!", a indemnat Trump intr-un mesaj postat pe Twitter sambata seara.

"Un oficial din administratia Obama a spus ca ei s-au 'sufocat (de emotie) ' cand a venit vorba sa actioneze impotriva amestecului rus in alegeri", a adaugat el. "Nu voiau sa-i faca rau lui Hillary?", sugereaza Trump.

Un oficial din cadrul administratiei Obama a declarat pentru WP ca "este cel mai greu lucru de aparat in intreaga mea cariera in Guvern. Cred ca parca ne sufocam".

Un presupus amestec rus in alegerile americane se afla in centrul unei anchete americane, in curs, care se concentreaza si asupra unei eventuale complicitati intre echipa de campanie a lui Trump si oficiali rusi.

Trump prezinta cu regularitate aceasta ancheta si atentia care i se acorda Rusiei drept o strategie a democratilor. "Totul este o mare escrocherie democrata si o scuza pentru ca au pierdut alegerile", a scris el joi pe Twitter.

Citește și:
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Managerul Spitalului Municipal Huși și un regizlor de la Teatrul Nottara, ambii consilieri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar după ce au consumat alcool. Președintele PSD Vaslui,...
Deputatul USR Claudiu Năsui, la DNA. A fost convocat în dosarul de corupție de la Romarm
Deputatul USR Claudiu Năsui, la DNA. A fost convocat în dosarul de corupție de la Romarm
Deputatul USR Claudiu Năsui s-a prezentat, luni, 6 februarie, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Acesta a fost convocat ca martor în calitate de fost ministru al Economiei, care are în...