Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Artificiul facut de Donald Trump pentru a plati taxe mai mici

Marti, 31 Mai 2016, ora 19:39
4151 citiri
Artificiul facut de Donald Trump pentru a plati taxe mai mici
Foto: Hepta.ro

Donald Trump, aflat in plina campanie electorala, face artificii ficale pentru a plati taxe mai mici.

Magnatul si-a transferat peste 110 dintre cele mai valoroase active, marcile "Trump", intr-o noua companie inregistrata in Delaware, stat care nu taxeaza veniturile din redevente pentru drepturile de proprietate intelectuala, relateaza Bloomberg, potrivit News.ro.

Intre marcile pe care le-a transferat sunt propriul sau nume si numele unora dintre cele mai cunoscute proprietati ale sale, intre care "Trump National Golf Club," "Trump Tower" si "Mar-a-Lago", clubul sau privat din Palm Beach, Florida, potrivit datelor U.S. Patent and Trademark Office.

El a mai transferat si unele marci mai putin cunoscute, inclusiv "Trumptini", un sortiment de martini cu limonada roz, si designul unui blazon scotian, inregistrat in 2012.

Mutarea marcilor in noua companie DTTM Operations va permite lui Trump sa evite taxele impuse de alte state redeventelor incasate pentru folosirea acestora, venituri care ar putea atinge zeci de milioane de dolari.

Mare parte din planificarea fiscala a lui Trump este un mister. Dupa ce initial a declarat ca va publica situatia sa fiscala, ulterior a refuzat. Trump a spus ca veniturile sale sunt verificate de Fiscul american (Internal Revenue Service - IRS) si ca va pastra confidentialitatea pana la finalizarea controlului.

Citeste si despre frauda fiscala de care este suspectat Donald Trump.

Trump a afirmat in repetate randuri ca face mari eforturi pentru a plati taxe cat mai mici. Seful sau de campanie, Corey Lewandowski, a afirmat saptamana trecuta, la postul de televiziune CBS, ca "Trump este foarte mandru sa plateasca taxe mici, cele mai mici posibile".

Trump nu este strain de Delaware, care are reputatia internationala a unui paradis fiscal. Majoritatea celor 542 de entitati incluse in declaratia financiara a lui Trump din luna mai sunt inregistrate in acest stat.

Companiile aleg acest stat din mai multe alte motive, in afara de taxe. Delaware are un sistem de justitie specializat, cerinte reduse referitoare la publicarea datelor financiare si o protectie ridicata fata de obligatii.

Democrata Hillary Clinton, contracandidata lui Trump la prezidentialele din noiembrie, are si ea o companie inregistrata in Delaware, ZFS Holdings, prin care incaseaza veniturile din discursuri si redevente.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Donald Trump marci companie Delaware, #Trump marci inregistrate stat Delaware , #candidat prezidentiale SUA