Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine este omul din spatele lui Donald Trump

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 18:48
10218 citiri
Cine este omul din spatele lui Donald Trump
Foto: Arhiva Facebook/ Donald Trump

Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, este, se pare, unul dintre putinii oameni de la care acesta accepta sfaturi in campanie.

Jared Kushner, in varsta de 35 de ani, este investitor in imobiliare si proprietar de ziar. In 2009, el s-a casatorit cu fiica lui Donald Trump, Ivanka.

Acum, este unul dintre putinii oameni la care Trump apeleaza pentru sfaturi in cursa pentru nominalizarea la alegerile prezidentiale din 8 noiembrie din partea Partidului Republican, spun cinci persoane apropiate de candidat, potrivit Reuters.

Kushner si-ar fi sfatuit socrul sa se comporte mai mult ca un candidat traditional, pentru a dezvolta relatii cu alti politicieni si cu donatorii, potrivit acelorasi surse.

Trump spune in schimb ca este propriul lui sfatuitor si ca nu se consulta decat cu cativa oameni, desi promite sa angajeze cele mai luminate minti ale tarii odata ce devine presedinte.

Donald Trump insista: daca aliatii nu platesc mai mult, sa se rupa NATO! Nici Arabia Saudita nu sta mai bine

Purtatorul sau de cuvant a precizat ca Kushner nu are o pozitie oficiala in campanie, dar este "respectat" si l-a consiliat informal pe Trump in problema Israelului si nu numai.

Kushner este evreu ortodox cu legaturi importante in Israel. Familia sa a donat 20 de milioane de dolari pentru campusul unei scoli de medicina din Ierusalim in urma cu doi ani. Kushner si tatal sau sunt donatori ai Comitetului America Israel pentru Afaceri Publice (AIPAC).

Astfel, el ar fi aranjat o vizita a lui Trump in Israel anul trecut, insa candidatul a renuntat la ea dupa ce prim-ministrul Benjamin Netanyahu l-a criticat pentru propunerea de a impiedica musulmanii sa intre in SUA.

Ulterior Trump a sugerat ca, daca va fi ales, nu va favoriza nicio parte in conflictul dintre Israel si Palestina, ceea ce il va ajuta sa negocieze incheierea pacii.

Ginerele sau l-a sfatuit insa ca la conferinta anuala a AIPAC, care a avut loc in martie, sa prezinte politici concrete, pentru o mai buna relatie cu comunitatea israeliana, si sa renunte la stilul sau colocvial, folosind un prompter, au mai precizat sursele citate.

In cele din urma, Trump a tinut un discurs neobisnuit de detaliat, in fata celor 18.000 de persoane, in care a avut luari de pozitie concordante cu pozitia AIPAC. El a spus ca palestinienii trebuie sa elimine ura fata de Israel din sistemul lor educational si sa nu mai dea unor locuri publice numele celor care au atacat Israelul. Trump a combatut totodata incercarile SUA de a impune Israelului anumiti parametri pentru a incheia pacea cu Palestina.

Trump promite ca va abroga acordul "catastrofal" cu Iranul

Un editor de la New York Observer, ziarul lui Kushner, Ken Kurson, care scria discursuri pentru fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani, a confirmat pentru Reuters ca s-a uitat peste discursul lui Trump pentru AIPAC.

Kushner s-a implicat si in aplanarea conflictului dintre socrul sau si proprietarul News Corp Rupert Murdoch, sunandu-l si luand pranzul regulat cu acesta din urma, au mai spus aceleasi surse.

Trump a fost prezent in viata lui Kushner din ziua nuntii, care a avut loc la un club de golf al sau din New Jersey. Invitatiile contineau si o reclama la celelate cluburi de golf ale lui Trump.

In ciuda influentei sale, ginerele a stat mai mult retras in timpul campaniei. In noiembrie anul trecut, la o manifestatie in Carolina de Sud, in timp ce alti membri ai familiei urcau pe scena, Kushner a trebuit sa fie chemat de Trump.

"Jared e un dezvoltator cu foarte mult succes si acuma ii place foarte mult si politica", spunea atunci Donald Trump.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Donald Trump ginere consilier, #Donald Trump Israel , #candidat prezidentiale SUA