De cati bani e nevoie pentru a-l invinge pe Donald Trump

Marti, 08 Martie 2016, ora 11:47
10334 citiri
De cati bani e nevoie pentru a-l invinge pe Donald Trump
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Cu doar o saptamana inainte de alegerile primare cruciale, din 15 martie, mai multe grupuri din afara partidelor politice si PAC-uri (comitete de actiune politica - n.red.) au vazut in sfarsit o oportunitate prin care Donald Trump poate fi invins.

Astfel, dupa doua victorii importante ale senatorului de Texas Ted Cruz, unul dintre cei doi adversari care il mai pot invinge pe mogul in lupta pentru candidatura republicana la Casa Alba, grupurile din afara partidelor si PAC-urile vireaza sume importante de bani, pentru a-l tine pe Trump la distanta, scrie Gideon Resnick, pentru Daily Beast.

Alegeri prezidentiale in SUA: Clinton si Trump domina "Super Tuesday" (Video)

Potrivit unei estimari a New York Times, suma totala pusa deoparte de cele patru grupuri principale implicate este de peste 10 milioane de dolari, iar mare parte din aceasta suma merge catre importante reclame televizate, precum cea lansata de grupul conservator American Future Fund, in luna februarie.

In reclama, trei persoane isi impartasesc experientele despre cum au fost furati de Universitatea Trump.

Stuart Roy, purtator de cuvant al American Future Fund, a precizat ca, pana luni, grupul sau a cheltuit 460.000 de dolari pentru difuzarea acelei reclame doar in statul Illinois, unde vor avea loc alegeri primare extrem de importante pentru republicani, pe 15 martie, alaturi de statele Florida si Ohio.

Alegeri in SUA: Este vremea sa se renunte la cautarea liderilor mari

De asemenea, in aceasta saptamana vor mai fi investiti alti 550.000 de dolari in reclame, inainte de 15 martie, pe care multi o denumesc "adevarata Super Tuesday". Roy a precizat ca sondajele indica faptul ca Trump este vulnerabil in Illinois, precum si in Florida, unde Rubio are un avans in ultima perioada.

Pentru American Future Fund este insa de mica importanta in viitorul apropiat care dintre candidatii republicani il poate invinge pe Trump cu ajutorul acestor reclame. De fapt, potrivit lui Roy, nici nu conteaza cine l-ar invinge pe Trump intr-un anumit stat, atata timp cat o poate face.

Cine si cum il mai poate invinge pe Trump

Club for Growth Action a cheltuit 2 milioane de dolari in Illinois si inca un milion de dolari in Florida pentru a-l detrona pe principalul candidat republican.

David McIntosh, presedinte al Club for Growth Action, sustine ca, in urma reclamelor anti-Trump, alegatorii se uita in jur si cauta cea mai viabila alternativa. In prezent, Ted Cruz profita cel mai mult de pe urma acestei reclame, iar in Florida acest lucru l-ar ajuta pe Marco Rubio, potrivit lui McIntosh.

Acesta mai sustine ca drumul nominalizarii republicane s-ar inaspri pentru Cruz, daca Trump ar castiga in Ohio si in Florida, creand o cursa in doi, daca Rubio si guvernatorul statului Ohio, John Kasich, ar renunta.

Prezidentiale in SUA: Donald Trump si Ted Cruz, umar la umar - Miliardarul nu mai vrea alti oponenti

"Nu as zice ca este o concluzie prematura, in acest moment. Devine pur si simplu mai greu de oprit Trump", mai spune McIntosh.

Momentul decisiv pentru a se lua atitudine cu ajutorul atacurilor platite a venit dupa ce Trump a castigat Carolina de Sud, ducand la un Super Tuesday dezastruos pentru conducerea republicanilor, in special pentru Marco Rubio.

Donald Trump, esecul republican dupa ce politica a fost confiscata de televiziune

"Le-a picat fisa in cele din urma dupa Carolina de Sud. Oamenii isi dau seama ca este o situatie grava si ca ceva trebuie facut", a mai declarat McIntosh. Intrebarea evidenta este daca e prea tarziu acum.

Kasich, potrivit sondajelor recente, pare cel mai bine pozitionat sa castige in Ohio, statul in care e guvernator, pe 15 martie, avand trei procente in fata lui Trump, potrivit unui sondaj difuzat luni. Rubio, care pana acum a dezamagit in general in alegerile primare, pare de asemenea ca se apropie de Trump, in Florida, unde se afla la 8 procente. In schimb, Donald Trump are un avans considerabil in Illinois.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#contracanidati republicani Donald Trump, #reclame anti Trump , #candidat prezidentiale SUA