Mitt Romney iese la atac: Donald Trump e un escroc! Cum raspunde favoritul republicanilor

Vineri, 04 Martie 2016, ora 07:38
3259 citiri
Mitt Romney iese la atac: Donald Trump e un escroc! Cum raspunde favoritul republicanilor
Foto: Arhiva Facebook/Donald Trump

Fostul candidat republican la alegerile prezidentiale din 2012, Mitt Romney, l-a criticat in termeni duri pe favoritul a investitura de anul acesta, Donald Trump, pe care l-a descris joi drept un "escroc" si le-a cerut alegatorilor sa nu ii permita miliardarului new-yorkez sa obtina investitura.

"Iata ce stiu. Donald Trump este un escroc", a declarat Romney, in varsta de 68 de ani, care nu si-a exprimat sustinerea pentru niciunul dintre candidati. "Eu as vota pentru Marco Rubio in Florida, pentru John Kasich in Ohio si pentru Ted Cruz sau pentru oricare dintre ceilalti doi candidati are sanse sa il incinga pe Trump in fiecare stat in parte", a explicat el, cerand, practic un vot anti-Trump. Astfel, fosta vedeta de telezviziune ar putea fi impiedicata sa obtina majoritatea clara de 1.237 de delegati necesari obtinerii investiturii. Rubio este senator de Florida si Kasich este guvernator de Ohio.

Mai mult, Romney a subliniat ca politica economica propusa de Trump va arunca Statele Unite intr-o "recesiune prelungita" si a ironizat ego-ul favoritului la investitura. "Nu este un geniu in afaceri", a adaugat fostul candidat republican.

Intr-un discurs neobisnuit de dur din partea sa, Romney a avertizat ca, daca omul de afaceri va deveni candidatul republican la Casa Alba, atunci va pierde, probabil, in fata democratei Hillary Clinton la alegerile din 8 noiembrie.

Ascensiunea lui Trump a impartit Partidul Republican in doua: pe de o parte sunt elitele din vechea garda, precum Romney, iar pe de alta sunt sustinatorii lui Trump, care se plang ca partidul nu le reflecta punctele de vedere in ceea ce priveste imigratia ilegala, cresterea economica lenta si ceea ce ei percep drept o scadere a influentei americane in lume.

Aceasta diviziune s-a amplificat atunci cand Romney, candidatul partidului in 2012, le-a cerut alegatorilor de la primarele republicane sa voteze astfel incat sa ii blocheze calea lui Trump spre nominalizare. Peste 90 de lideri republicani au semnat o scrisoare deschisa dura prin care si-au exprimat opozitia fata de opiniile lui Trump in ceea ce priveste politica externa.

Favoritul la investitura republicana i-a raspuns lui Romney la dezbaterea electorala organizata joi seara la Detroit si gazduita de Fox News.

"Mitt este un candidat esuat. El a esuat. A esuat groaznic. A esuat rau", a spus Trump.

Anterior, o fosta guvernatoare republican, Christine Todd, a anuntat ca nu va vota pentru Trump in nicio situatie.

"Nu as absenta (de la vot - n.r.) si nu as vota pentru Donald Trump (...). Daca as crede ca Donald Trump are sanse sa castige, iar Hillary Clinton este contracandidatul (...), as vota pentru ea", a spus ea.

"As prefera asta, decat ca cineva ca Donald Trump (la putere - n.r.), pentru ca, in mod clar, nu intelege relatiile internationale, nu isi da seama ca nu ii poate obliga pe toti sa fie de acord cu el, nu poate concedia Congresul, nu poate concedia restul lumii, nu poate concedia Curtea Suprema sau birocratii din Guvernul federal. Lucrurile nu merg asa si cred ca ar fi un dezastru", a adaugat liderul republican.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Donald Trump escroc Mitt Romney, #Donald Trump candidat republicani alegeri SUA , #candidat prezidentiale SUA