Trump isi mai face un dusman: Noul primar al Londrei respinge o oferta a magnatului

Marti, 10 Mai 2016, ora 14:08
4177 citiri
Trump isi mai face un dusman: Noul primar al Londrei respinge o oferta a magnatului

Noul primar ales al Londrei, Sadiq Khan, a respins marti oferta favoritului la investitura republicana, care a spus ca politicianul britanic este o exceptie si va putea sa intre in SUA chiar daca este musulman.

"Nu este vorba numai de mine. Este vorba de prietenii mei, de familia mea si de toata lumea care provine dintr-un mediu similar cu al meu, de oriunde din lume", a spus Khan, relateaza Reuters, citata de News.ro.

El a avertizat si ca parerea "ignoranta" a lui Trump privind islamul ar putea "face tarile noastre mai putin sigure". "Risca sa indeparteze musulmanii moderati din lume si sa faca jocul extremistilor. Donald Trump si cei din jurul sau cred ca valorile liberale occidentale sunt incompatibile cu islamul - Londra i-a dovedit contrariul", a adaugat oficialul.

Alegerile locale de la Londra, prin ochii unui turist roman obisnuit cu fraudele de acasa

Anterior, Khan si-a exprimat ingrijorarea ca nu va putea vizita SUA, din cauza religiei sale, daca Trump va fi ales. "Vreau sa merg in America pentru a ma intalni si a discuta cu primari americani", a spus Khan pentru revista Time. "Daca Donald Trump devine presedinte, nu voi putea sa merg din cauza credintei mele", a adaugat el.

Edilul si-a exprimat, insa, "increderea ca abordarea lui Donald Trump fata de politica" nu va triumfa in SUA.

In replica, Trump a subliniat: "Intotdeauna vor exista exceptii".

Promisiunea electorala a lui Trump de a interzice accesul tuturor musulmanilor in SUA dupa atacurile din 13 noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morti, a fost extrem de criticata.

Khan, fiul unor imigranti pakistanezi, este primul primar musulman al Londrei, dupa ce l-a invins pe rivalul sau conservator Zac Goldsmith la alegerile de saptamana trecuta cu 1.310.143 de voturi, fata de 994.614 sufragii.

Victoria sa a fost salutata de Trump. "Daca face treaba buna, sincer, daca face o treaba excelenta, va fi minunat", a spus el.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...