Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Trump vrea sa-l enerveze si pe Mark Zuckerberg - cum va lovi in Facebook

Marti, 18 August 2015, ora 14:08
5632 citiri
Trump vrea sa-l enerveze si pe Mark Zuckerberg - cum va lovi in Facebook
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Omul de afaceri Donald Trump, potential candidat republican la alegerile prezidentiale din SUA, vrea limitarea vizelor de lucru cu ajutorul carora gigantul american Facebook reuseste sa angajeze straini cu salarii mai mici decat cele cerute de americani.

Masura ar urma sa faca parte din planul lui Trump privind reforma imigratiei, care implica si construirea unui zid la granita SUA cu Mexicul, dar din banii autoritatilor mexicane, scrie The Register.

Revolutie constitutionala a lui Trump, in SUA: Vrea interzicerea unui drept vechi de un secol si jumatate

Magnatul doreste reformarea sistemului de acordare a vizelor H1-B pentru strainii ce vin sa lucreze in SUA, deoarece este mai ieftin pentru companiile tehnologice sa angajeze imigranti decat cetateni americani.

Acest tip de viza este folosit la scara larga de companiile IT americane, mai ales multinationalele, pentru a angaja din afara Statelor Unite. De asemenea, strainilor le este astfel permis, pe langa munca temporara in America, si sa-si aduca sotia sau sotul si copiii. In plus, viza H1-B face posibila aplicarea pentru rezidenta permanenta - "green card".

Guvernul american a impus o limita a numarului anual de vize acordate anuale, la 100.000, insa aceasta este depasita deseori.

Este Donald Trump "iepurele" din cursa pentru Casa Alba?

Trump este nemultumit ca exista de doua ori mai multi absolventi de facultati in acest domeniu decat locuri de munca. In plus, doua treimi dintre cei care sunt angajati in domeniul IT obtin locurile de munca prin intermediul programului vizelor H1-B.

Omul de afaceri se mai declara nemultumit si de faptul ca cei mai multi care ajung in SUA cu acest tip de vize muncesc pe salarii mici, facand astfel concurenta potentialilor angajati americani.

Recent, omul de afaceri a cerut deportarea imigrantilor ilegali si eliminarea dreptului prin nastere la cetatenia americana.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Donald Trump vize imigranti, #Trump vize Facebook, #Trump program imigranti , #candidat prezidentiale SUA