Ce ținea Trump în seiful spart de agenții FBI. Dezvăluirile făcute de fiul său și de apropiați

Marti, 09 August 2022, ora 21:21
8296 citiri
Ce ținea Trump în seiful spart de agenții FBI. Dezvăluirile făcute de fiul său și de apropiați
Interiorul uneia dintre camerele din Mar-a-LagoFOTO New York Magazine

Când Donald Trump a anunțat luni, 8 august, că FBI a percheziționat Mar-a-Lago, căutând materiale secretizate luate de la Casa Albă, fostul președinte american a menționat și problema unui seif.

„Nimic de genul acesta nu i s-a mai întâmplat vreodată unui președinte al Statelor Unite”, a spus Trump, adăugând că, după ce „a cooperat” cu toate agențiile relevante, „raidul neanunțat” a fost dovada unei „conduite incorecte ale procurorului” din partea unui sistem de justiție penală folosit de duşmanii săi politici. „Un astfel de asalt ar putea avea loc doar în țările din lumea a treia, disfuncționale. Din păcate, America a devenit acum una dintre acele țări, coruptă la un nivel nemaivăzut până acum. Au intrat chiar și în seiful meu!

Luni, mai devreme, Axios a publicat fotografii care confirmau un raport din viitoarea carte a lui Maggie Haberman, Confidence Man, conform căruia Trump a aruncat documente în toaletele de la Casa Albă. Având în vedere acest lucru, jurnalista Olivia Nuzzi de la New York Magazine a discutat cu câțiva foști consilieri ai lui Donald Trump, pentru a vedea ce își amintesc despre metodele sale de stocare securizată. Vorbise el despre seifurile lui? Îi văzuse cineva seiful?

Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump, a spus că nu poate vorbi despre cum stăteau lucrurile în Florida. „La Trump Tower, singura persoană care avea acces la .... încuiat”, ezită el. „Îl poți numi un seif, îl poți numi dulapuri încuiate și așa mai departe – a fost Matthew Calamari”, fostul șef al securității al lui Trump. Cohen nu știa detaliile, a spus el. „Era un seif jos pe podeaua lui Matt, într-o cameră închisă, din câte am înțeles. Nu l-am văzut niciodată.”

Un alt fost angajat al lui Trump și-a amintit însă ceva din 2015. „Vorbeam despre candidatura sa la președinție și spunea că vorbește serios”, a spus această persoană pentru sursa citată. Trump era programat să se oprească în Louisiana înainte de a zbura din țară. La etajul 24 al Turnului Trump, doi angajați l-au așteptat pe șef. „El coboară și spune: << La naiba, trebuie să merg la seif >> ”, a povestit această persoană. „Coboară cu una dintre acele pungi TRUMP-MAR-A-LAGO - dacă-ți cumpărai o cravată sau ceva de la magazinul Trump, primeai o geantă drăguță de cumpărături ca și la Saks – cu aproximativ 50.000 de dolari în numerar și șase containere de Tic-Tacs albe. Și trecea granița. Știu că nu a declarat asta la vamă.”

Fostul angajat a spus că Trump a purtat întotdeauna numerar și a presupus că seiful conține o sumă de zece ori mai mare decât cea din punga de cumpărături la un moment dat. „Vrea să călătorească cu numerar, nu-i place să folosească carduri de credit. Gândiți-vă la Stormy așa mai departe”, adică Stormy Daniels, pe care Trump (prin Cohen) a plătit-o pentru a păsgtra tăcerea în legătură cu o aventură între cei doi. „De asemenea, a dat întotdeauna bacșișuri mari – nu 50.000 de dolari în bacșișuri – dar le dădea chelnerilor și chelnerițelor câte 100 de dolari fiecare”.

Poate că problema lui este că este prea generos. Luni seara, Eric Trump și-a apărat tatăl în timpul unei apariții cu Sean Hannity. „Nu a primit niciodată mai mult decât o amendă de viteză”, a spus el, deși preferința lui Trump pentru limuzinele cu șofer este bine documentată. Și: „Nici măcar nu avea nimic în seif!”

Citește și:
Inundații catastrofale provocate de uraganul Ian în Florida: Două milioane de oameni n-au curent, mașini plutesc pe străzi VIDEO
Inundații catastrofale provocate de uraganul Ian în Florida: Două milioane de oameni n-au curent, mașini plutesc pe străzi VIDEO
Puternicul uragan Ian a măturat Florida miercuri, vânturile puternice şi ploile torenţiale provocând deja inundaţii „catastrofale” şi pene de curent pe scară largă. În apropiere de...
Turcia va întări prezența militară în Cipru. Justificarea lui Erdogan: ”SUA vor contribui la o cursă a înarmării pe insulă”
Turcia va întări prezența militară în Cipru. Justificarea lui Erdogan: ”SUA vor contribui la o cursă a înarmării pe insulă”
Turcia îşi va consolida prezenţa militară în nordul Ciprului după ce Statele Unite au ridicat restricţiile comerciale din domeniul apărării pentru Cipru, a declarat miercuri preşedintele...