Ce ținea Trump în seiful spart de agenții FBI. Dezvăluirile făcute de fiul său și de apropiați

Marti, 09 August 2022, ora 21:21
8451 citiri
Ce ținea Trump în seiful spart de agenții FBI. Dezvăluirile făcute de fiul său și de apropiați
Interiorul uneia dintre camerele din Mar-a-LagoFOTO New York Magazine

Când Donald Trump a anunțat luni, 8 august, că FBI a percheziționat Mar-a-Lago, căutând materiale secretizate luate de la Casa Albă, fostul președinte american a menționat și problema unui seif.

„Nimic de genul acesta nu i s-a mai întâmplat vreodată unui președinte al Statelor Unite”, a spus Trump, adăugând că, după ce „a cooperat” cu toate agențiile relevante, „raidul neanunțat” a fost dovada unei „conduite incorecte ale procurorului” din partea unui sistem de justiție penală folosit de duşmanii săi politici. „Un astfel de asalt ar putea avea loc doar în țările din lumea a treia, disfuncționale. Din păcate, America a devenit acum una dintre acele țări, coruptă la un nivel nemaivăzut până acum. Au intrat chiar și în seiful meu!

Luni, mai devreme, Axios a publicat fotografii care confirmau un raport din viitoarea carte a lui Maggie Haberman, Confidence Man, conform căruia Trump a aruncat documente în toaletele de la Casa Albă. Având în vedere acest lucru, jurnalista Olivia Nuzzi de la New York Magazine a discutat cu câțiva foști consilieri ai lui Donald Trump, pentru a vedea ce își amintesc despre metodele sale de stocare securizată. Vorbise el despre seifurile lui? Îi văzuse cineva seiful?

Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump, a spus că nu poate vorbi despre cum stăteau lucrurile în Florida. „La Trump Tower, singura persoană care avea acces la .... încuiat”, ezită el. „Îl poți numi un seif, îl poți numi dulapuri încuiate și așa mai departe – a fost Matthew Calamari”, fostul șef al securității al lui Trump. Cohen nu știa detaliile, a spus el. „Era un seif jos pe podeaua lui Matt, într-o cameră închisă, din câte am înțeles. Nu l-am văzut niciodată.”

Un alt fost angajat al lui Trump și-a amintit însă ceva din 2015. „Vorbeam despre candidatura sa la președinție și spunea că vorbește serios”, a spus această persoană pentru sursa citată. Trump era programat să se oprească în Louisiana înainte de a zbura din țară. La etajul 24 al Turnului Trump, doi angajați l-au așteptat pe șef. „El coboară și spune: << La naiba, trebuie să merg la seif >> ”, a povestit această persoană. „Coboară cu una dintre acele pungi TRUMP-MAR-A-LAGO - dacă-ți cumpărai o cravată sau ceva de la magazinul Trump, primeai o geantă drăguță de cumpărături ca și la Saks – cu aproximativ 50.000 de dolari în numerar și șase containere de Tic-Tacs albe. Și trecea granița. Știu că nu a declarat asta la vamă.”

Fostul angajat a spus că Trump a purtat întotdeauna numerar și a presupus că seiful conține o sumă de zece ori mai mare decât cea din punga de cumpărături la un moment dat. „Vrea să călătorească cu numerar, nu-i place să folosească carduri de credit. Gândiți-vă la Stormy așa mai departe”, adică Stormy Daniels, pe care Trump (prin Cohen) a plătit-o pentru a păsgtra tăcerea în legătură cu o aventură între cei doi. „De asemenea, a dat întotdeauna bacșișuri mari – nu 50.000 de dolari în bacșișuri – dar le dădea chelnerilor și chelnerițelor câte 100 de dolari fiecare”.

Poate că problema lui este că este prea generos. Luni seara, Eric Trump și-a apărat tatăl în timpul unei apariții cu Sean Hannity. „Nu a primit niciodată mai mult decât o amendă de viteză”, a spus el, deși preferința lui Trump pentru limuzinele cu șofer este bine documentată. Și: „Nici măcar nu avea nimic în seif!”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Donald Trump va deveni luni, 15 aprilie, primul fost preşedinte al Statelor Unite chemat să răspundă în faţa justiţiei penale, într-un proces care se va deschide la New York şi care face...
#Donald Trump, #SUA, #Donald Trump presedinte SUA , #presedinte SUA