Donald Trump, critici dure la adresa lui Anthony Fauci: "A gresit in privinta tuturor problemelor si a gresit si in ceea ce priveste Wuhan si laboratorul"

Duminica, 06 Iunie 2021, ora 08:31
5065 citiri
Donald Trump, critici dure la adresa lui Anthony Fauci: "A gresit in privinta tuturor problemelor si a gresit si in ceea ce priveste Wuhan si laboratorul"

Fostul presedinte Donald Trump l-a atacat pe Anthony Fauci, reputat expert american in boli infectioase si cel care ghideaza criza provocata de Covid-19, pentru felul in care a gestionat situatia. Trump a cerut daune din partea Chinei si a denuntat o ancheta cu privire la finantele sale, intr-un discurs sustinut in Carolina de Nord.

Vorbind la Greenville, la conventia din Carolina de Nord a Partidului Republican, Trump s-a alaturat numerosilor republicani care il critica pe Fauci pentru ca le cere americanilor sa poarte masti pentru a se feri de virus si care si-a manifestat uneori scepticismul cu privire la teoria ca virusul provine de la un laborator din Wuhan.

Trump l-a caracterizat pe Fauci drept "nu un medic mare, ci un mare promotor" pentru faptul ca apare atat de frecvent la televiziuni. "Insa el a gresit aproape in privinta tuturor problemelor si a gresit si in ceea ce priveste Wuhan si laboratorul", a adaugat fostul presedinte.

Originea coronavirusului este in continuare discutata si cercetata de serviciile SUA. Modul de gestionare a pandemiei de catre Trump (aproape 600.000 de decese, insusi presedintele infectat) a reprezentat un factor in pierderea alegerilor prezidentiale in noiembrie 2020, scrutin castigat de Joe Biden.

Donald Trump a cerut ca China sa plateasca daune de 10 trilioane de dolari Statelor Unite si lumii pentru felul in care a gestionat virusul, adaugand si ca tarile ar trebui sa isi anuleze datoriile fata de Beijing.

Aparitia lui Donald Trump la congres a fost una in stil de campanie electorala. Trump a fost prezentat de presedintele pe Carolina de Nord al Partidului Republican, Michael Whatley, drept "presedintele nostru".

Trump a mai spus ca ancheta penala a Parchetului General al New York-ului cu privire la la activitati ale Trump Organization este "expeditia de pescuit suprema", ultima tentativa a democratilor de a-l dobori. "Este o vanatoare de vrajitoare de cinci ani, pacaleala dupa pacaleala. Nu vor inceta pana in noiembrie 2024", a adaugat el.

Donald Trump a promis ca il va ajuta pe republicani la alegerile pentru Congres din 2022. Donald Trump a parut sa insinueze posibilitatea unei eventuale noi candidaturi a sa pentru 2024, spunand ca abia asteapta acel an. Consilierii spun ca Trump a discutat despre posibilitatea unei noi campanii prezidentiale.

Evenimentul de sambata este primul pentru Donald Trump in aceasta vara, in care are programate o serie de discursuri

Citeste si:
Dani Oțil, după trei zile de vacanță: "Oriunde ai fost, știe un român un loc mai mișto, fix lângă"
Dani Oțil, după trei zile de vacanță: "Oriunde ai fost, știe un român un loc mai mișto, fix lângă"
Dani Oțil se află în vacanță împreună cu soția sa. De câteva zile, acesta postează de câteva zile poze de la malul mării, fără a preciza unde se află. După câteva zile, vedeta...
Gigi Becali și-a luat în colimator un fotbalist! Expresie neortodoxă folosită la adresa lui
Gigi Becali și-a luat în colimator un fotbalist! Expresie neortodoxă folosită la adresa lui
Gigi Becali tună și fulgeră la adresa jucătorilor de la FCSB care sunt fără victorie în Superliga. Ultimul fotbalist care a intrat în colimatorul patronului echipei este mijlocașul...