Donald Trump, critici dure la adresa lui Anthony Fauci: "A gresit in privinta tuturor problemelor si a gresit si in ceea ce priveste Wuhan si laboratorul"

Duminica, 06 Iunie 2021, ora 08:31
5291 citiri
Donald Trump, critici dure la adresa lui Anthony Fauci: "A gresit in privinta tuturor problemelor si a gresit si in ceea ce priveste Wuhan si laboratorul"
Donald Trump, critici dure la adresa medicului Anthony Fauci FOTO Facebook/Donald Trump

Fostul presedinte Donald Trump l-a atacat pe Anthony Fauci, reputat expert american in boli infectioase si cel care ghideaza criza provocata de Covid-19, pentru felul in care a gestionat situatia. Trump a cerut daune din partea Chinei si a denuntat o ancheta cu privire la finantele sale, intr-un discurs sustinut in Carolina de Nord.

Vorbind la Greenville, la conventia din Carolina de Nord a Partidului Republican, Trump s-a alaturat numerosilor republicani care il critica pe Fauci pentru ca le cere americanilor sa poarte masti pentru a se feri de virus si care si-a manifestat uneori scepticismul cu privire la teoria ca virusul provine de la un laborator din Wuhan.

Trump l-a caracterizat pe Fauci drept "nu un medic mare, ci un mare promotor" pentru faptul ca apare atat de frecvent la televiziuni. "Insa el a gresit aproape in privinta tuturor problemelor si a gresit si in ceea ce priveste Wuhan si laboratorul", a adaugat fostul presedinte.

Originea coronavirusului este in continuare discutata si cercetata de serviciile SUA. Modul de gestionare a pandemiei de catre Trump (aproape 600.000 de decese, insusi presedintele infectat) a reprezentat un factor in pierderea alegerilor prezidentiale in noiembrie 2020, scrutin castigat de Joe Biden.

Donald Trump a cerut ca China sa plateasca daune de 10 trilioane de dolari Statelor Unite si lumii pentru felul in care a gestionat virusul, adaugand si ca tarile ar trebui sa isi anuleze datoriile fata de Beijing.

Aparitia lui Donald Trump la congres a fost una in stil de campanie electorala. Trump a fost prezentat de presedintele pe Carolina de Nord al Partidului Republican, Michael Whatley, drept "presedintele nostru".

Trump a mai spus ca ancheta penala a Parchetului General al New York-ului cu privire la la activitati ale Trump Organization este "expeditia de pescuit suprema", ultima tentativa a democratilor de a-l dobori. "Este o vanatoare de vrajitoare de cinci ani, pacaleala dupa pacaleala. Nu vor inceta pana in noiembrie 2024", a adaugat el.

Donald Trump a promis ca il va ajuta pe republicani la alegerile pentru Congres din 2022. Donald Trump a parut sa insinueze posibilitatea unei eventuale noi candidaturi a sa pentru 2024, spunand ca abia asteapta acel an. Consilierii spun ca Trump a discutat despre posibilitatea unei noi campanii prezidentiale.

Evenimentul de sambata este primul pentru Donald Trump in aceasta vara, in care are programate o serie de discursuri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
O echipă de oameni de știință care a făcut un amplu studiu publicat în revista Science din 18 aprilie 2024, a descoperit un fenomen alarmant neobișnuit care se produce într-un stat foarte...
Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Pilotul britanic Lando Norris (McLaren) va pleca din pole position în cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Chinei, programată sâmbătă pe circuitul de la Shanghai....
#Donald Trump, #anthony fauci, #critici, #wuhan, #China, #coronavirus , #China