Delirul lui Donald Trump, după atacul sângeros din Texas. Fostul președinte îndeamnă la înarmarea în masă a americanilor

Sambata, 28 Mai 2022, ora 12:01
4356 citiri
Delirul lui Donald Trump, după atacul sângeros din Texas. Fostul președinte îndeamnă la înarmarea în masă a americanilor
Fostul președinte al SUA, Donald Trump FOTO Twitter

Fostul preşedinte republican al SUA Donald Trump a îndemnat, la Convenţia National Rifle Association, cel mai important lobby american al armelor de foc, în Texas, la ”înarmarea cetăţenilor” pentru a lupta împotriva ”răului din societatea noatră”, aflat, în opinia sa, la originea atacului armat de marţi în Şcoala Primară Robb din Uvalde, în acelaşi stat, soldat cu moartea a 19 elevi şi a doi profesori.

”Existenţa răului în societatea noatră nu este un motiv de a dezarma cetăţeni care respectă legea”, a declarat vineri fostul şef al statului.

”Existenţa răului este motivul pentru care trebuie înarmaţi cetăţenii care respectă legea”, a subliniat el.

El a citat numele victimelor, în sunete de clopoţel, în discursul său, la finalul căruia a dansat pe scenă.

Presa americană îl atacă dur din această cauză.

Donald Trump i-a acuzat pe succesorul său democrat Joe Biden şi Partidul Democrat de exploarea politică a ”lacrmilor familiilor” îndoliate, într-o încercare de a impune o adoptare a unor legi privind armele de foc.

Conservatorii se opun unor îndemnuri de limitare a numărului armelor de foc argumentând că este mai bine să fie tratate problemele de sănătate mentală din Statele Unite, un punct asupra căruia Donald Trump a insistat vineri.

Atacatorul era un ”lunatic scăpat de sub control”, a apreciat fostul locatar al Casei Albe.

”El va arde în iad”, a promis Trump.

Fostul magnat în domeniul imobiliar a îndemnat la o consolidare a securităţii în şcolile americane.

El a sugerat să se instaleze ”garduri robuste” şi detectoare de metale în faţa instituţiilor de învăţământ şi cadrele didactice să fie înarmate.

Senatorul republican din Texas Ted Cruz declara, anterior, la aceeaşi Convenţie NRA, că o confiscare sauo interzcere a armelor de foc în Statele Unite are să conducă la o creştere a infracţionaltăţii.

”Mult mai multe mame celibatare vor fi agresate, violate şi asasinate la metrou”, a apreciat el.

Alegerile prezidențiale din SUA. Ce să urmărești în „Marea zi de marți” și de ce o consideră americanii importantă
Alegerile prezidențiale din SUA. Ce să urmărești în „Marea zi de marți” și de ce o consideră americanii importantă
Marți, 5 martie, este ziua din ciclul alegerilor primare prezidențiale americane în care votează cele mai multe state. Numărul exact variază în funcție de an, dar aproximativ o treime din...
Debut fulminant pentru unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2024
Debut fulminant pentru unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2024
Dune 2", continuarea cu buget mare a regizorului Denis Villeneuve a adunat 81,5 milioane de dolari la debutul său în box office-ul nord-american şi a oferit un impuls puternic şi necesar pentru...
#Donald Trump, #arme americane, #INARMARE, #SUA, #atac texas , #stiri Donald Trump