Trump il acuza pe Macron ca transmite semnale contradictorii Iranului

Joi, 08 August 2019, ora 23:35
2928 citiri
Trump il acuza pe Macron ca transmite semnale contradictorii Iranului
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele SUA, Donald Trump, l-a criticat, joi seara, pe omologul sau din Franta, Emmanuel Macron, afirmand ca acesta transmite "semnale contradictorii" Iranului, in contextul crizei referitoare la programul nuclear iranian.

"Iranul are probleme financiare grave. Vor cu disperare sa negocieze cu Statele Unite, dar primesc semnale contradictorii din partea celor care pretind ca ne reprezinta, inclusiv din partea presedintelui Frantei, Emmanuel Macron", a afirmat Donald Trump joi seara prin Twitter.

"Stiu ca Emmanuel Macron are intentii bune, asa cum au si altii, dar nu vorbeste nimeni in numele Statelor Unite, ci doar Statele Unite. Nu este autorizat nimeni in niciun fel ori forma sa ne reprezinte!", a atras atentia liderul de la Casa Alba.

Donald Trump a intensificat presiunile diplomatice, economice si militare asupra Iranului, dar vrea dialog cu Teheranul pe tema programului nuclear. Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a anuntat recent ca a refuzat invitatia de a se intalni cu Donald Trump la Casa Alba.

Emmanuel Macron sustine in continuare Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul si discuta frecvent cu presedintele iranian, Hassan Rohani.

Relatiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sanctiunilor impuse de Administratia Donald Trump dupa retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Presedintele SUA vrea limitarea activitatilor nucleare si balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat dupa ce Iranul a doborat o drona militara americana.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul impus de UE importului de motorină din Rusia. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul impus de UE importului de motorină din Rusia. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...
Comentarii